Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Elektrobicykle s pohonom Bosch si odteraz môžete zamknúť cez aplikáciu alebo Kiox

Okrem fyzického zámku bicykla poskytuje ďalšiu úroveň zabezpečenia pre e-bike cez Bluetooth tým, že po vypnutí vášho elektrobicyklu vypne aj podporu motora.
Martin Sarvaš
Elektrobicykle s pohonom Bosch si odteraz môžete zamknúť cez aplikáciu alebo Kiox

Spoločnosť Bosch aktualizovala svoju aplikáciu eBike Flow, aby ste mohli použiť hlavnú jednotku Bosch Kiox alebo svoj smartfón na uzamknutie alebo odomknutie svojho elektrobicykla.

O zámku eBike Lock Bosch hovorí, že okrem fyzického zámku bicykla poskytuje „ďalšiu úroveň zabezpečenia pre e-bike“ cez Bluetooth tým, že po vypnutí vášho elektrobicyklu vypne aj podporu motora.

Aktualizácia bude tiež znamenať, že bude možné vytvoriť rôzne „digitálne kľúče“, takže rôzni jazdci môžu zamykať a odomykať rovnaký elektrobicykel.

Ako kľúč použite hlavnú jednotku Kiox alebo smartfón

Aplikácia Bosch eBike Flow a hlavné jednotky Kiox boli spustené v auguste 2021, aby vytvorili kompletný inteligentný systém Bosch.

Tento systém mal priniesť väčšie prispôsobenie ovládacích prvkov značky a motorov elektrických bicyklov, ako aj pomôcť používateľom vybaviť ich e-bike novými funkciami.

Nový zámok eBike Lock je jednou z nových funkcií a využíva cyklistickú aplikáciu Bosch aj hardvér systému.

Vďaka aktualizácii môžu používatelia zamknúť alebo odomknúť e-bike vybavený radom elektromotorov Bosch vložením displeja Kiox 300 alebo Kiox 500.

Bosch popisuje displeje používané týmto spôsobom ako „digitálne kľúče“.

Bosch uvádza, že eBike Lock dokáže zmeniť aj váš smartfón na digitálny kľúč. Podpora motora sa aktivuje iba vtedy, ak je váš smartfón pri zapnutí elektrobicykla detegovaný cez Bluetooth.

Motory, ktoré podporujú funkciu zamykania eBike Lock:

V aplikácii eBike Flow môžete tiež definovať preferované kľúčové nastavenia, takže môžete používať buď svoj smartfón, displej Kiox alebo oboje.

Zatiaľ čo digitálny kľúč smartfónu automaticky odomkne motor vášho elektrického bicykla, Bosch hovorí, že túto funkciu môžete vypnúť.

Keď je „automatické odomykanie“ vypnuté, používatelia môžu aktivovať asistenciu motora stlačením a podržaním tlačidla „Hold to unlock“ na domovskej obrazovke aplikácie eBike Flow.

Zvuková a viditeľná spätná väzba z hnacej jednotky a diaľkového ovládača LED bude indikovať, či je váš bicykel zabezpečený systémom alebo pripravený na jazdu.

Aktuality

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu