Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bosch konečne predstavil ľahký 2 kg / 55 Nm motor pre elektrobicykle Performance Line SX

Bosch uviedol aj novú 400 Wh batériu a spolu s motorom sa sústredia primárne na gravel, MTB a mestské bicykle.
Martin Sarvaš
Bosch konečne predstavil ľahký 2 kg / 55 Nm motor pre elektrobicykle Performance Line SX

Bosch predstavil svoj nový motor Performance Line SX s maximálnym výkonom 600 W a krútiacim momentom 55 Nm.

Performance Line SX je prvý ľahký motor nemeckej značky s nízkou hmotnosťou 2 kg.

Spolu s novým motorom Bosch uviedol na trh novú batériu CompactTube 400, o ktorej hovorí, že je najľahšou vo svojom rade s najvyššou hustotou energie, váži približne 2 kg a má kapacitu 400 Wh.

Bosch hovorí, že motor a batéria s celkovou hmotnosťou 4 kg budú od jesene k dispozícii u horských, gravel a mestských elektrobicyklov .

Na dosiahnutie uvádzanej hmotnosti motora 2 kg alebo kombinovanej hmotnosti 4 kg skonštruoval Bosch nový kryt motora z horčíka a namontoval ľahšie vnútorné časti.

Je to podobný ako systém Fazua Ride 60, ktorý má hmotnosť batérie a motora 4,2 kg.

V porovnaní s modelom Ride 60 ponúka Performance Line SX vyšší maximálny výkon 600 W – v porovnaní s 450 W modelu Fazua – ale má o niečo menší krútiaci moment, ktorý dosahuje vrchol 55 Nm v porovnaní s 60 Nm modelu Ride 60.

Bosch tvrdí, že citlivá odozva nového motora dáva „prirodzený pocit z jazdy s vysokým výkonom a vysokou kadenciou odmenenou množstvom podpory“.

Performance Line SX ponúka podobné jazdné režimy ako motor Performance Line CX, s prispôsobiteľnými režimami Tour+ a e-MTB, ktoré umožňujú nastaviť si motor prostredníctvom aplikácie Bosch eBike Flow.

S novým motorom bol vyvinutý režim jazdy Sprint. To by malo umožniť jazdcom rýchlo zrýchľovať a udržiavať sa rýchlosti blízko limitu vypnutia motora.

V tomto režime jazdy motor podporuje šliapanie neúmerne k výkonu – čím vyššia je vaša kadencia, tým vyššia je úroveň podpory.

Bosch tvrdí, že nový motor má o 50 percent menší odpor pedálov ako predchádzajúce pohonné jednotky Bosch, čo podľa neho umožňuje, aby sa na gravel bicykloch ľahko jazdilo nad rýchlostným limitom 25 km/h.

Bosch uvádza, že to dosiahli vďaka novej koncepcii tesnenia v motore a použitím užších 160 mm kľúk Q Factor.

Bosch tiež vyvinul nový diaľkový ovládač pre elektrické gravel bicykle s názvom Mini Remote Dropbar, ktorý je možné namontovať na riadidlá so šírkou 31,8 mm.

Podľa spoločnosti Bosch budú bicykle s novou Performance Line SX k dispozícii na nákup od jesene 2023.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu