Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kto sú najväčší favoriti cestných pretekov na Majstrovstvách sveta v Glasgowe?

O obhajobu dúhového dresu sa určite bude snažiť 23-ročný Remco Evenepoel, ale bude mať proti sebe silných jazdcov ako Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar, Mads Pedersen, Jasper Philipsen či Julian Alaphilippe.
Martin Sarvaš
Kto sú najväčší favoriti cestných pretekov na Majstrovstvách sveta v Glasgowe?

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike sa uskutočnia v Glasgowe v nedeľu 6. augusta.

O obhajobu dúhového dresu sa určite bude snažiť 23-ročný Remco Evenepoel, ale bude mať proti sebe silných jazdcov ako Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar, Jasper Philipsen i pretekárov, ktorý už svetový šampionát v minulosti vyhrali – Julian Alaphilippe a Mads Pedersen.

Poslednýkrát odštartuje na majstrovstvách sveta Peter Sagan, keďže po sezóne 2023 končí profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike.

Sagan, ktorý po sezóne 2023 končí profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike, síce nepatrí medzi najväčších favoritov, ale v minulosti už veľakrát ukázal, že mu vyhovuje odlišný spôsob pretekania na majstrovstvách sveta, takže umiestnenie v najlepšej desiatke je stále možné.

S Petrom Saganom odštartuje v Glasgowe aj Matúš Štoček, ktorý po dlhej nadvláde bratov Saganovcov, prebral titul majstra Slovenska.

Na svetovom šampionáte čaká mužov až 271 km dlhá trať s celkovým prevýšením 2916 metrov. Štartujú v Edinburghu a čaká ich 120 kilometrov, kým sa dostanú na 14,3-kilometrové metské okruhy v Glasgowe, na ktorých absolvujú 10 kôl.

Najväčší favoriti cestných pretekov na Majstrovstvách sveta v Glasgowe 2023

  • Remco Evenepoel (Belgicko)
  • Wout van Aert (Belgicko)
  • Mathieu van der Poel (Holandsko)
  • Tadej Pogačar (Slovinsko)
  • Mads Pedersen (Dánsko)
  • Jasper Philipsen (Belgicko)
  • Julian Alaphilippe (Francúzsko)
  • Christophe Laporte (Francúzsko)
  • Neilson Powless (USA)
  • Marc Hirschi (Švajčiarsko)
  • Alexander Kristoff (Nórsko)
  • Ben Healy (Írsko)
  • Michael Matthews (Austrália)
  • Fred Wright (Veľká Británia)
  • Alberto Bettiol (Taliansko)

Anketa: Kto podľa vás vyhrá titul majstra sveta v cestnej cyklistike?

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...

Aktuality

09:29 Wout Van Aert nie je v najlepšej forme, ale potvrdil návrat na preteky a odštartuje na etapáku v Nórsku.

Van Aert utrpel v marci pri páde na klasike Dwars door Vlaandren početné zranenia – sedem zlomených rebier, kľúčnu kosť a prasknutú hrudnú kosť. Zrušil štart na Giro d’Italia, no zotavuje sa a mohol by sa zúčastniť na Tour de France.

Včera 17:48 Nezastaviteľný Tadej Pogačar vyhral na Giro d’Italia už po piatykrát, horskú etapu museli pre sneženie skrátiť.

Na druhom mieste skončil Giulio Pellizzari pred tretím Danielom Martínezom, ktorý sa posunul na druhé miesto v celkovej klasifikácii, pretože Geraint Thomas s ním už v závere neudržal tempo.

Včera 16:44 Ground Trnava: Bicyklový obchod, ktorý spojil najväčšiu konkurenciu, Trek a Specialized.

„Za dva týždne sme spravili rekordný obrat za celé obdobie fungovania firmy,“ hovorí Richard Trebatický, majiteľ trnavského bicyklového obchodu Ground po presťahovaní do nových priestorov.

Včera 14:39 Video: Ako sa rodilo víťazstvo Simče Kuchyňkovej v pretekoch svetového pohára v endure?

Pretekársky tím Okoeverywhere Racing prináša pohľad na ďalší súťažný víkend v pretekoch svetového pohára, ktoré sa uskutočnili v poľskom meste Bielsko-Biala, ktoré je už roky vyhlásenou enduro lokalitou.

Včera 13:32 Svetový pohár v zjazde v poľskom Szczyrku vyhral premiérovo Ronan Dunne, v ženách najrýchlejšou Marine Cabirou.

Okrem Íra boli v top 5 už iba francúzski pretekári. Najlepšie zo Slovákov zajazdil Rasťo Baránek, ktorý skončil na 34. mieste a postup do finále mu unikol len o 0,8 sekundy.

Zavrieť reklamu