Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Helmy

Test: Prilba POC Axion

Vzdušná prilba, ktorá výborne sedela na hlave počas celého dňa. Problém s ňou nenastal ani pri väčších skokoch.
Hodnotenie: 4.5/5
140
Matúš Bušík
Test: Prilba POC Axion

POC Axion je univerzálna cyklistická prilba, určená primárne na horskú cyklistiku a vyrába sa v troch rôznych veľkostiach.

Jej telo je vyrobené technológiou in-mold a teda pozostáva z rôznych materiálov pre docielenie čo najvyššej ochrany.

Na prilbe sa nachádza 13 veľkých vetracích otvorov, vďaka čomu v kľude prežijete aj tie najteplejšie dni s prilbou na hlave.

Polstrovanie v prilbe je minimalistické, ale napriek tomu sa v nej cítite pohodlne. Na doťahovanie slúži klasické koliesko vzadu, ktorého výšku viete prispôsobiť do troch rôznych polôh. Vďaka tomu sadne takmer každému.

Po správnom dotiahnutí sedí prilba na hlave naozaj výborne, počas celého výjazdu je na svojom mieste a nemusíte si robiť starosti s jej naprávaním. To platí aj pri väčších skokoch a nárazoch.

Šilt je tiež nastaviteľný v troch polohách a pri náraze sa odopne. Predídete tak jeho zlomeniu a prípadným väčším zraneniam spôsobeným pákou šiltu.

Na výber máte z množstva farebných kombinácii. V prilbe som sa počas celého dňa cítil výborne, nemusel som ju naprávať a netlačila na žiadnom mieste.

www.pocsports.com

Aktuality

10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu