Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Čech Ondřej Cink skončil po skvelom výkone tretí na Svetovom pohári XCO v Leogangu

Víťazom sa stal Švajčiar Lars Forster pred Lucom Schwarzbauerom.
Martin Sarvaš
Čech Ondřej Cink skončil po skvelom výkone tretí na Svetovom pohári XCO v Leogangu

Český pretekár Ondřej Cink (Primaflor Mondraker Genuins Racing Team) skončil po skvelom výkone na pretekoch Svetového pohára XCO v Leogangu na treťom mieste.

Po slabších výkonoch v roku 2022 a v úvode sezóny 2023 potvrdil 32-ročný Cink, že je opäť v skvelej forme a patrí medzi svetovú elitu v cross-country.

Víťazom sa stal Švajčiar Lars Forster (Thömus Maxon) pred Lucom Schwarzbauerom (Canyon CLLCTV).

Po výbornom štarte sa dostal Ondřej Cink medzi vedúcich pretekárov a v druhom a treťom kole sa striedal na čele so Schwarzbauerom.

V štvrtom kole zrýchlil Mathias Flückiger (Thömus Maxon) a tempo s ním dokázali udržať len Cink a Schwarzbauer. V tom istom kole však dostal Flückiger defekt a musel meniť zadné koleso. Na čele zostala len dvojica jazdcov, za ktorými zaostával v piatom kole o 19 sekúnd Lars Forster.

Forsterovi sa postupne podarilo dobehnúť Cinka a Schwarzbauera a dokonca hneď v úvode posledného šiesteho kola zaútočil a trojica na čele sa rozdelila.

Lars Forster prišiel do cieľa s 14-sekundovým nákokom pred Schwarzbauerom a Ondřej Cink zaostal o 23 sekúnd. Najlepšiu päťku jazdcov uzatvorili Alan Hatherly (Cannondale Factory Racing) a Mathias Flückiger.

„Dnes to boli veľmi ťažké preteky, ale od začiatku som vedel, že trať v Leogangu mi veľmi dobre sedí, takže som mal veľkú motiváciu. Cítil som sa dobre už od začiatku a skúsil som aj zaútočiť, ale ostatní jazdci boli silnejší a v poslednom kole mi chýbalo trochu výkonu,“ povedal po pretekoch Cink.

„Po pretekoch v Novom Měste [na Moravě] som bol dlho chorý, takže sa ťažko trénovalo a na Leogang som sa pripravoval len desať dní, ale z tretieho miesta sa naozaj veľmi teším,“ dodal 32-ročný český jazdec.

Výsledky Svetového pohára XCO, Leogang 2023 – elite muži

1. Lars Forster: !:17:41
2. Luca Schwarzbauer: +14
3. Ondrej Cink: +23
4. Alan Hatherly: +30
5. Mathias Flückiger: +44

Kompletné výsledky

Aktuality

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Zavrieť reklamu