Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jesse Melamed a Morgane Charre vyhrali svetový pohár v disciplíne enduro v Taliansku

Prímorská oblasť Finale Outdoor Region hostila tretie kolo svetového pohára v disciplíne enduro. Najrýchlejším jazdcom bol Kanaďan Jesse Melamed a v ženách prešla trať najrýchlejšie Morgane Charre.
Matúš Bušík

Po dvojmesačnej prestávke pokračoval Svetový pohár v discipléne enduro svojím tretím kolom. Jazdcov čakalo šesť rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou trate 56 km a 3105 metrov klesania v talianskom Finale Ligure.

V kategórii Elite Women’s to bola Morgane Charre, ktorá odštartovala deň postupnými víťazstvami v rýchlostných skúškach, v ktorých predviedla konzistentné výkony a udržala si celkové vedenie aj po šiestich etapách.

Preteky zvládla s výsledným časom 32:22,320  a v cieli mala náskok viac bež 13 sekúnd pre druhou Gloriou Scarsi z Talianska. Na treťom mieste sa umiestnila úradujúca šampiónka z minulého ročníka Isabeau Courdurier.

V mužských pretekoch prevzala kontrolu kanadská dvojica pretekárov Jesse Melamed a Rhys Verner. Obom sa počas pretekov podarilo vyhrať po dve rýchlostné skúšky. Jesse Melamed bol celkovo rýchlejší a dosiahol výsledný čas 28:40,040 a pred Vernerom mal náskok vyše 5 sekúnd.

Alex Rudeau robil všetko, čo bolo v jeho silách, aby dvojicu rozdelil, no musel sa uspokojiť s 3. miestom, šesť sekúnd za lídrom.

Richie Rude na začiatku pretekov nepríjemne spadol a urobil všetko, čo bolo v jeho silách, aby nestratil celkovo príliš veľa bodov a náročnom dni skončil na ôsmom mieste.

Čoraz populárnejšie je pretekať v endure aj na elektrobicykloch, o čom svedčí nárast pretekárov v tejto disciplíne.

V mužskej kategórii demonštrovali nadvládu v disciplíne Francúzi. V top 10 boli okrem Francúzov len dvaja austrálsky pretekári.

Z víťazstva sa tešil Fabien Barel, bývalý šampión v zjazde a v disciplíne 4X. Fabien dosiahol v cieli výsledný čas 31:51,22 a pred druhým Antoineom Roggem mal v cieli náskok vyše 9 sekúnd. Na treťom mieste sa umiestnil Florian Nicolai.

V ženskej kategórii sa taktiež podarilo vyhrať pretekárke z Francúzska. Laura Charles 37:05,57 a pred druhou Florenciou Espiňera-Herreiros mala náskok necelé 4 sekundy. Na treťom mieste skončila Tracy Moseley.

Kompletné výsledky pretekov:

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu