Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Simona Kuchyňková skončila druhá na enduro pretekoch v Koutech nad Desnou

Peter Drábik pridal rovnako druhé miesto v náročných pretekoch českej Enduroserie , ktoré sa odjazdili uplynulý víkend v lokalite českého bikeparku Kouty nad Desnou. Martin Knapec v elitnej kategórii skončil na 6. mieste.
Matúš Bušík
Simona Kuchyňková skončila druhá na enduro pretekoch v Koutech nad Desnou

Bikepark Kouty nad Desnou hostil cez víkend 1. kolo českej Endurosérie. Miestne trate sú vynikajúce, a pred nedávnom sa tu odjazdilo aj jedno kolo českých zjazdových pretekov.

Trate sú naozaj dlhé a ponúkajú aj dostatočne veľké prevýšenie o čom svedčí, že najrýchlejší pretekár prekonal 5 rýchlostných skúšok za takmer 23 minút.

Slovensko úspešne v ženskej kategórii reprezentovala Simona Kuchyňková z tímu Okoeverywhere Racing, ktorá síce nevyhrala ako sme si už v tejto sezóne zvykli, ale umiestnila sa na 2. mieste v kategórii.

V pretekoch bola rýchlejšie iba Kristýna Havlická (NS Bikes), ktorá dosiahla výsledný čas 27:28,4 a od Simony bola rýchlejšia o 38 sekúnd. Na treťom mieste sa umiestnila Dominika Adamcová so stratou takmer dve a pol minúty.

Výrazný úspech zaznamenal aj ďalší pretekár tímu Okoeverywhere Racing Peter Drábik, ktorý skončil rovnako na druhom mieste vo svojej kategórii Muži 45-54.

Rýchlejším od neho bol iba Milan Čižinský, ktorý dosiahol výsledný čas 26:15,34 a od Petra mal v cieli náskok iba 4 sekundy.

V mužoch bol najrýchlejším slovenským pretekárom Martin Knapec, ktorý v elitnej kategórii obsadil 6. miesto s časom 23:31,41.

Elitná kategória bol neskutočne nabitá o čom svedčí rozdiel medzi prvým a druhým miestom 1 stotina sekundy!

Z víťazstva sa nakoniec tešil Standa Sehnal, ktorý porazil Přemka Tejchmana tým najtesnejším rozdielom. Výsledný čas dosiahol 22:43,85. Na treťom mieste v mužskej kategórii skončil Vojta Bláha, ktorého v absolútnom poradí predbehol ešte jazdec U21 Vojta Klokočka.

Na elektorbicykli sa najviac darilo a celkové prvenstvo si vyjazdil známy nemecký pretekár Johannes Fischbach s výsledným časom 22:57,3. Zo slovenských pretekárov sa na 4. mieste so stratou 2:15 min umiestnil Michael Kolář, vedúci tímu Okoeverywhere Racing.

Martin Knapec sa na svojom Instagrame po pretekoch vyjadril: „Krásne preteky, trate boli riadny motocross, počasie nám prialo, konkurencia bola naozaj silná, chalani leteli , takže za mňa prvé 2023 enduro preteky s naozaj vysokou úrovňou. Chcel som si ísť svoje, bez risku a zbytočných technických problémov. No budem musieť nabudúce pridať aby to bolo aspoň na top 5. Dnes Beriem 6. miesto, živý, zdravý, ale nahnevaný. O tomto je pretekárky mód. Gratulujem Standovi Sehanlovi.“

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Knapec (@knapecek)

Najrýchlejším mužom v kategórii Hobby bol slovák Igor Sladkovský z  GOHR racing.

Víťazom gratulujeme a slovenským pretekárom ďakujeme za pekné výsledky a držíme palce v ďalších pretekoch.

Kompletné výlsedky pretekov 1. kola českej Enduroserie nájdete na webovej stránke www.sportsofttiming.sk.

Aktuality

12:39 Števková, Ulík a Vranák sa tešili z víťazstiev vo svojich kategóriách v pretekoch Petrovardin Fortress v Srbsku.

Preteky boli zaradené v kategórii UCI C1 a zišla sa na nich silná konkurencia. Pretekalo sa počas dvoch víkendových dní a Števková s Vranákom triumfovali počas oboch. Matej Ulík si po sobotnom 2. mieste svoju pozíciu vylpešil a postavil sa na najvyšší stupienok. Erika Glajzová skončila v oboch pretekoch na 4. mieste.

12:22 Dorian Godon vyhral prvú aj poslednú etapu Okolo Romandie a získal ďalšie víťazstvá pre Decathlon.

Decathlon AG2R La Mondiale zažíva jednu z najlepších sezón v histórii tímu a počas troch mesiacov dosiahli už 12 víťazstiev. Celkovým víťazom pretekov Okolo Romandie sa stal jazdec tímu Ineos Grenadiers Carlos Rodríguez.

12:04 Lukáš Kubiš vyhral rakúsku jednorázovku Kirschblütenrennen.

Na druhom mieste skončil domáci pretekár Emanuel Zangerle a tretí finišoval Nemec Roger Kluge. Dobrý výkon predviedol aj Slovák Richard Riška, ktorý skončil na siedmom mieste.

10:18 Denis Kohút vyhral prvé kolo Európskeho pohára v zjazde v Losinj, v top 5 skončili až traja slovenskí pretekári (+galéria).

Slovenská zjazdová reprezentácia má za sebou mimoriadne úspešný víkend. Slovenskí reprezentanti excelovali prvom kole európskeho pohára v zjazde a okrem Denisovho víťazstva skončil na 4. mieste Rasťo Baránek, top 5 uzatvoril víťaz kvalifikácie Adam Rojček.

27.04.2024 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

Zavrieť reklamu