Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Roglič získal na Thomasa len tri sekundy, kráľovskú etapu Giro d’Italia vyhral Buitrago

Santiago Buitrago vyhral z úniku ťažkú 19. etapu Giro d’Italia na vrchole Tre Cime di Lavaredo. Derek Gee skončil už po štvrtýkrát na tohtoročnom Gire na druhom mieste a tretí prešiel cieľom Magnus Cort.
Martin Sarvaš
Roglič získal na Thomasa len tri sekundy, kráľovskú etapu Giro d’Italia vyhral Buitrago

Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) sa stal víťazom kráľovskej 19. etapy Giro d’Italia 2023 v Dolomitoch na vrchole Tre Cime di Lavaredo.

Buitrago vyhral z úniku, pričom v záverečnom stúpaní bojoval o víťazstvo s Derekom Geem (Israel – Premier Tech), ktorý už však v závere nemal silu nasledovať útok 23-ročného kolumbijského vrchára a už po štvrtýkrát na tohtoročnom Gire skončil na druhom mieste. Tretí prešiel cieľom Magnus Cort (EF Education-EasyPost).

V záverečných dvoch stúpaniach Passo Tre Croci a Tre Cime di Lavaredo nasadil v skupine favoritov GC vysoké tempo Laurens De Plus, tímový kolega lídra pretekov Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers), a nedal tak šancu na skorší útok druhému najlepšiemu pretekárovi v celkovej klasifikácii Primožovi Rogličovi (Jumbo-Visma).

Prečítajte si tiež

Roglič sa dostal k útoku až necelé dva kilometre pred cieľom, no na jeho útok dokázal Thomas pohotovo zareagovať a nedovolil mu vytvoriť si náskok.

Thomas skúsil zaútočiť v strmom závere 500 metrov pred koncom etapy a na chvíľu si vytvoril malú medzeru na Rogliča, ale Slovinec ho dokázal v záverečnom šprinte predbehnúť a pred rozhodujúcou horskou časovkou získal na Thomasa tri sekundy.

Na záverečné útoky dvoch najlepších jazdcov Gira už pred cieľom nedokázal reagovať João Almeida (UAE Emirates) a jeho strata na Thomasa v ružovom vzrástla v celkovom hodnotení na 59 sekúnd, zatiaľ čo Primož Roglič zaostáva za 37-ročným Britom o 26 sekúnd.

O tom, kto si napokon v Ríme oblečie ružový dres sa rozhodne v 20. etape – 18-kilometrovej horskej časovke s prevýšením cez tisíc metrov.

Výsledky 19. etapy Giro d’Italia

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu