Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2023: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

Etapa z Bra do Rivoli má 179,4 km s celkovým prevýšením 2331 m a pred náročnou horskou etapou sa očakáva úspech úniku.
Martin Sarvaš
Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2023: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

12. etapa Giro d'Italia 2023: Bra - Rivoli, 179,4 km / 2331 m

Bra → Rivoli

  • Dátum: 18. mája
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 179,4 km
  • Prevýšenie: 2331 m
  • Štart: 12:30 hod
  • Očakávaný koniec: 17:15 hod

Giro d’Italia 2022 zažilo výbušnú a neuveriteľne vzrušujúcu etapu v Turíne a podobný kopcovitý deň sa dá očakávať aj v Rivoli v 12. etape tohtoročného Gira, ktorá bude obsahovať aj stúpania a rovinaté finále po technickom zjazde. Mohol by to byť oddychový deň pre jazdcov celkového hodnotenia a únik má veľmi dobré šance.

V rámci prvých 36 kilometrov budú tri rôzne stúpania. Náročné stúpanie v závere pravdepodobe odradí väčšinu šprintérov, zatiaľ čo náročný nasledujúci deň a vzdialenosť do cieľa odradí vrchárov. Veľká časť strednej časti eapy je plochá a preteky sa rozbehnú v stúpaní Colle Braida.

Je to výstup druhej kategórie, má 10,7 kilometra pri priemernom sklone 5,8% a do cieľa zostáva 29 km. Stúpanie je rozdelené na dve časti, s malým klesaním v strede, ktoré znižuje priemer. Záverečných 4,5 kilometra je slušne tvrdých v priemere okolo 8 %. Zostup bude dosť technický, takže tempo k vrcholu bude nepochybne vysoké.

Jazdci potom klesajú späť do Rivoli. Veľký skupinový šprint sa neočakáva, v meste jazdci prejdú niekoľko zákrut pred cieľom, no nie je tam žiadny kľúčový moment, na ktorý by sa dalo poukázať. Bude to jednoduchý koniec prechodného dňa.

Najväčší favoriti 12. etapy Giro d’Italia 2023

*** Brandon McNulty, Alberto Bettiol, Michael Matthews, Ben Healy
** Simon Clarke, Bauke Mollema, Stefano Oldani, Santiago Buitrago
* Alessandro De Marchi, Andreas Leknessund, Andrea Pasqualon, Filippo Zana

Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu