Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tom Pidcock pretekal vo Francúzsku na prototype horského bicykla od Pinarella

Pidcock debutoval s novým celoodpruženým prototypom na francúzskom pohári v Guérete a dostal ho hneď na pódium, keď v short tracku skončil na treťom mieste.
Martin Sarvaš
Tom Pidcock pretekal vo Francúzsku na prototype horského bicykla od Pinarella

Tom Pidcock na prototype horského bicykla Pinarello

Tom Pidcock skončil na treťom mieste na pretekoch francúzskeho pohára v horskej cyklistike v Guérete v disciplíne short track a svoju sezónnu premiéru na horskom bicykli absolvoval na prototype od Pinarella.

Pinarello ohlásilo už minulý rok po podpise zmluvy s majsterkou sveta Pauline Ferrand-Prévot, že spolu s ňou a Tomom Pidcockom vyvíjajú pretekársky horský bicykel.

Systém odpruženia na Pidcockovom bicykli sa javí ako elektronický systém SR Suntour, ktorý olympijský šampión testoval už posledné dva roky. Má integrovaný kokpit Most a radenie s brzdami najvyššej MTB rady od Shimana – XTR.

Vidlica aj tlmič nemajú diaľkové ovládanie a uzamknutie alebo odomknutie je ovládané automaticky v závislosti od terénu.

Na prototypoch kolies Princeton mal obuté plášte Continental a mal teleskopickú sedlovku Vertical Helium.

Z fotografií však nie je jasné, či je zdvih 120 mm, ako u Scottu Spark RC, alebo na 100 mm ako u modelu BMC Fourstroke, ktorý Pidcock používal na pretekoch.

Odkedy podpísal Pidcock v roku 2021zmluvu s tímom Ineos Grenadier, bol jediným jazdcom v tíme, ktorý súťažil v horskej cyklistike, a keďže ich sponzor bicyklov Pinarello nemal v ponuke žiadny MTB model, britský jazdec pretekal na zakamuflovanom BMC, zatiaľ čo taliansky výrobca pre vybíjal nový model.

Pozrite si aj ďalšie bicykle profesionálnych cyklistov

Cieľom Pinarella bolo vytvoriť nový bicykel pre olympijské hry v Paríži 2024, kde by mali štartovať Tom Pidcock aj Pauline Ferrand-Prevot.

Tom Pidcock aj Pauline Ferrand-Prévot budú štartovať na pretekoch Svetového pohára v horskej cyklistike v Novom Měste na Moravě, ktoré sa uskutočnia 12. – 14. mája.

Tom Pidcock na prototype horského bicykla Pinarello

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu