Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Dresy

Test: Dres Spiuk TOP TEN

Optimálny dres na jazdu v chladnejších podmienkach.
Hodnotenie: 4/5
89,90
Matúš Bušík
Test: Dres Spiuk TOP TEN

Naše hodnotenie

Dres Spiuk TOP TEN je kvalitný a hlavne funkčný, takže ak hľadáte niečo, čo bude dobre fungovať za rozumnú cenu, nemáte sa čoho báť.

+PLUSY

  • Pohodlný materiál
  • Dobrá tepelná izolácia i priedušnosť
  • Vysoký, dvojvrstvový golier

-MÍNUSY

  • Chýba veľkosť XS
  • Voľnejší strih

Dres Spiuk TOP TEN má dlhé rukávy a vďaka materiálu SensodryWarms s polyesterovým základom je optimálny na jazdu v chladnejších podmienkach, aj keď Spiuk uvádza, že je vhodný na všetky ročné obdobia okrem leta.

Vnútorná vrstva zaisťuje optimálnu izoláciu a tepelnú stabilitu, ale zároveň je veľmi pohodlný vďaka dobrej priedušnosti.

Dres je tiež pevný, ale zároveň veľmi elastický, takže sa dobre prispôsobí vášmu telu.

Treba si však dať pozor pri vyberaní veľkosti – či už chcete mať dres voľnejší, alebo obtiahnutý. Pri mojich 177 cm a hmotnosti 65 kg som čakal od veľkosti S trochu viac obtiahnutý strih, hlavne na rukávoch a je škoda, že pre útlejších ľudí nie je v ponuke veľkosť XS, aj keď na opačnej strane sa šplhajú veľkosti až po 3XL.

Ak by ste však chceli pod dresom ešte nosiť termovrstvu s dlhými rukávmi, bude sedieť ideálne.

V zadnej časti sú klasické tri vrecká dostupné bez problémov aj za jazdy a vďaka elastickému materiálu sa do nich zmestí viac, než by ste povedali.

Golier je veľmi vysoký a krk chránia až dve vrstvy látky, čo znamená, že si už nemusíte dávať šatku, alebo si inak chrániť krk pred zimou.

Na drese je umiestnených viacero reflexných prvkov – výrazné prúžky na rukávoch a logo vpredu aj vzadu, čo je pri jazde počas krátkych dní veľmi užitočné.

Dres je síce určený na cestnú cyklistiku, ale s jeho funkčnosťou som bol spokojný aj v lese. Pri jedno- až dvojhodinových jazdách v približne 5 °C v spojení s krátkou termovrstvou vyváženie udržiavania tepla, odvádzania potu a priedušnosti fungovalo dobre.

Mám síce radšej obtiahnutejšie strihy, ale napriek voľnejším rukávom mi na ruky nebola zima.

Dres Spiuk TOP TEN je kvalitný a hlavne funkčný, takže ak hľadáte niečo, čo bude dobre fungovať za rozumnú cenu, nemáte sa čoho báť.

www.eurosports.sk

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu