Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Bosch eBike Systems a Tektro rozvíjajú spoluprácu v oblasti ABS

Systémy ABS pre elektrobicykle predídu nehodám.
Matúš Bušík
Bosch eBike Systems a Tektro rozvíjajú spoluprácu v oblasti ABS

V minulom roku bol predstavený systém ABS Bosch eBike, ktorý umožňuje bezpečnejšie brzdenie na akomkoľvek povrchu.

Výrazne znižuje riziko pádu a vďaka automatickému rozloženiu brzdnej sily medzi obidve kolesá dokáže účinne zabrániť tomu aby cyklista preletel cez riadidlá.

Pokiaľ by boli všetky elektorbicykle vybavené systémom ABS, ročná nehodovosť s účasťou elektorbicyklov by poklesla až o 29 percent. Vyplýva to z analýz nehôd vykonaných spoločnosťou Bosch.

Aby túto bezpečnostnú výhodu mohol v budúcnosti využiť  čo najširší okruh elektrocyklistov, spoločnosť  Bosch eBike Systems nadviazala spoluprácu s taiwanskou firmou Tektro, ktorá patrí k popredným výrobcom bŕzd.

„Sme presvedčení, že systém ABS eBike sa v dlhodobej perspektíve presadí u všetkých typov elektrobicyklov a u vysoko kvalitných elektrobicyklov sa stane štandardom,” vysvetľuje Claus Fleischer, riaditeľ spoločnosti Bosch eBike Systems.

„Spoločný projekt s firmou Tektro znamená spoluprácu s ďalším renomovaným výrobcom bŕzd vedľa značky Magura. Zo spolupráce máme veľkú radosť, pretože bezpečnosť jazdcov nám leží obzvlášť na srdci.”

Brzdový systém Tektro s označením TRP pre športové použitie je taktiež kompatibilné so systémom Bosch eBike ABS.

ABS Bosch eBike je optimálne prispôsobený brzdovým systémom Tektro a je k dispozícii pre všetky typy elektrobicyklov – od eCity a eTrekking cez eCargo až po eMTB – vždy s vlastnými špeciálne vyvinutými režimami ABS (ABS Touring, ABS Allroad, ABS Cargo a ABS Trail).

Z tejto spolupráce sa budú radovať najmú jazdci na eMTB: Brzdové systémy športovej značky Tektro TRP sú kompatibilné aj s ABS pre elektrobicykle.

V budúcnosti si budú môcť výrobcovia jazdných bicyklov pri inštalácii systému ABS Bosch eBike ľubovoľne vyberať, ktoré brzdové systémy použijú.

Prvé elektrobicykle so systémom ABS  Bosch eBike a brzdovými komponentami Tektro by mali byť k dispozícii od tretieho štvrťroku 2023.

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu