Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Luke Meier-Smith a Isabeau Courdurier vyhrali prvé preteky svetového pohára v endure (EDR)

Prvýkrát sa disciplína enduro jazdila pod hlavičkou Medzinárodnej cyklistickej únie UCI a toto podujatie hostila tasmánska Maydena.
Matúš Bušík
Luke Meier-Smith a Isabeau Courdurier vyhrali prvé preteky svetového pohára v endure (EDR)

Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective) a Luke Meier-Smith z tímu Giant Factory Off-Road Team vyhrali historicky prvé enduro preteky pod hlavičkou UCI – svetový pohár v disciplíne enduro (EDR).

Francúzka Courdurier ukázala konzistenciu a formu, ktorú si drží už dlhšiu dobu.

A Meier-Smith vstúpil do novej svetovej série horských bicyklov UCI víťazstvom vo svojich prvých seniorských pretekoch, v ktorých porazil tých najlepších jazdcov enduro na svete, rovnako aj niektorých známych zjazdárov.

V historickom zlome pre enduro preteky, po 10 rokoch EWS, tento šport urobil krok k úplnému statusu Svetového pohára a stal sa jednou zo šiestich disciplín, ktoré majú byť integrované do Svetovej série horských bicyklov – UCI Mountain Bike World Series.

Prvé preteky série pozostávali zo šiestich rýchlostných skúšok, ktoré sa odjazdili v Tasmánii v lokalite Maydena. Celková dĺžka trate bola 54 km a prevýšenie dosahovalo cez 1 200 metrov, ale celkové klesanie dosiahlo až 3 000 m.

V ženskej kategórii preteky najlepšie odštartovala Courdurier, ktorá vyhrala prvú rýchlostnú skúšku. Ďalšie dve sa však podarilo vyhrať majsterke sveta v zjazde Vali Höll, ktorá však v štvrtej RS spadla.

Francúzka Morgane Charre (Pivot Factory Racing) predviedla solídny výkon, ktorý jej v konečnom poradí vyniesol 2. miesto. Tretia najrýchlejšia bola Ella Conolly (Cannondale Enduro Team).

V mužských pretekoch sa najviac darilo domácim jazdcom. Dan Booker z Nukeproof SRAM Factory Racing vyhral prvú rýchlostnú skúšku. V závere pretekov sa však k slovu dostal Luke Meier-Smith, ktorý v priebehu dňa vyhral 3 etapy.

Z víťazstva sa nakoniec tešil Luke Meier-Smith, ktorý mal pred Bookerom v cieli náskok necelých 6 sekúnd. Na treťom mieste skončil ďalší Austrálčan Connor Fearon.

Zaujímavosťou je, že v TOP10 bolo až 5 jazdcov z Austrálie.

Kompletné výlsedky v kategórii žien nájdete na stránke: www.ucimtbworldseries.com.

Výsledky mužov nájdete na tomto odkaze: www.ucimtbworldseries.com.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu