Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Primož Roglič opäť porazil Evenepoela a v náročnom stúpaní vyhral 5. etapu Okolo Katalánska

Evenepoel stratil v záverečných 50 metroch až 6 sekúnd na Rogliča, ktorý si zvýšil náskok vo vedení v celkovom hodnotení na 10 sekúnd pred majstrom sveta.
Martin Sarvaš

Primož Roglič (Jumbo-Visma) vyhral už druhú etapu na pretekoch Okolo Katalánska, keď v závere rozhodujúceho stúpania piatej etapy dokázal poraziť najväčšieho rivala Remca Evenepoela (Soudal-Quickstep).

V stúpaní na vrchol La Port (8,6km / 8,8%) zaútočil Roglič tesne pred cieľom, 100 metrov od cieľovej čiary, a to mu v strmom dojzade so sklonom až do 20% stačilo na to, aby si v záverečných 50 metroch vytvoril ešte 6-sekundový náskok pred majstrom sveta. Na treťom mieste skončil João Almeida (UAE Team Emirates).

Spolu s bonusovými sekundami získal Roglič celkovo 10-sekundový náskok pred Evenepoelom vo vedení celkového hodnotenia, zatiaľ čo na tretie miesto sa posunul Almeida, ktorý zaostáva za lídrom o 1:02 minúty.

„Stále sa vraciam a bolo to už dávno, čo som sa v pretekoch takto snažil. Som veľmi šťastný. Ako som povedal prvý deň, 300 alebo 500 metrov stúpania bolo dosť – ale zlepšuje sa to a teraz si to užívam,“ povedal po výhre Roglič.

„Bude to ešte ťažké, máme pred sebou ešte dva dni,“ dodal slovinský pretekár.

Záverečný kilometer:

Výsledky 5. etapy Okolo Katalánska 2023

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu