Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tretiu etapu Cape Epic vyhrali Beers s Blevinsom, v ženskej kategórii dominovali Wakefield a Lill

Slovenské pretekárky Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová obsadili v 100 km dlhej etape 5. miesto.
Matúš Bušík
Tretiu etapu Cape Epic vyhrali Beers s Blevinsom, v ženskej kategórii dominovali Wakefield a Lill

Bol to veľmi vydarený deň pre juhoafrickú horskú cyklistiku na 100 km 3. etape z Hermanus do Oak Valley Absa Cape Epic, pričom juhoafrickí jazdci si v stredu 22. marca pripísali etapové víťazstvá v kategórii mužov a žien.

Amy Wakefield a Candice Lill (e-FORT.net | SeattleCoffeeCo) vyhrali etapu v kategórii žien, zatiaľ čo v mužskej kategórii dominoval Matt Beers spolu s Američanom Christopherom Blevinsom(Toyota-Specialized-NinetyOne).

Po sebe idúce etapové úspechy pre Amy Wakefield a Candice Lill upevnili priebežné prvenstvo v celkovej klasifikácii žien.

Sofia Gomez Villafane a Katerina Nash (NinetyOne-Songo-Specialized), ktoré v etape skončili na druhom mieste so stratou necelých troch minút, sú v priebežnom poradí na druhom mieste s mankom 8 minút.

Na treťom mieste dorazili do cieľa Kim le Court, Vera Looser (Efficient Infiniti Insure).

Slovenské pretekárky Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou finišovali v pretekoch na 5. mieste so stratou cez 32 minút.

„Cítili sme, že bojujú, aby s nami udržali krok,“ povedala Lill. „Takže okolo 70 km sme zaútočili. Prešli sme okolo Sofie a Kate. Najprv nás zachytili, ale potom sa nám pri ďalšom stúpaní podarilo osamostatniť. Amy aj ja poznáme tieto trate veľmi dobre, takže sme presne vedeli, čo príde a čo musíme urobiť. Dnes ráno sme sa pozreli na trasu a mysleli sme si, že dnes je deň, kedy to môže vyjsť, ak sa budeme cítiť dobre.“

Ďalšia taktická jazda a výbušný záver zabezpečili Beersovi a Blevinsovi tretie etapové víťazstvo v priebehu štyroch dní. O jedno miesto z piateho na štvrté sa posunuli aj v celkovom poradí mužov.

Na druhom mieste v etape skončili obhajcovia prvenstva Georg Egger a Lukas Baum so stratou len jednej sekundy a tretí boli v cieli Fabian Rabensteiner, Wout Alleman, taktiež s minimálnou stratou.

Toyota-Specialized-NinetyOne je teraz sedem minút a 40 sekúnd za lídrami GC Ninom Schurterom a Andri Frischknechtom (SCOTT-SRAM MTB Racing).

Na druhom mieste v celkovom poradí sú Georg Eggerom a Lukas Baum (ORBEA x Leatt x Speed ​​Company) a tretí sú Fabian Rabensteiner a Wout Alleman (Wilier Pirelli Factory).

Rozruch v rámci etapy nastal v momente keď Nino Schurter spadol a krátko po tom nasledoval problém s kolesami v tíme ORBEA x Leatt x Speed ​​Company na 75 km. To umožnilo trom tímom osamostatniť sa na čele, ale Baum a Egger sa pôsobivo vrátili a ešte 10 km do cieľa mohol z favoritov vyhrať ktokoľvek.

Rovnako ako v 2. etape, aj v cieli sa singletrack zmenil na širšiu cestu, tentoraz namiesto asfaltky poľnú cestu. Blevins, ktorý sa ukázal ako hlavný taktik tohtoročného Cape Epic sa umiestnil medzi jazdcov takým spôsobom, že Matt Beers sa dokázal posunúť vpred, zatiaľ čo Blevins kontroloval tempo stíhačov.

Akonáhle mal Beers značný odstup, Blevins sklonil hlavu a prenasledoval svojho partnera, presvedčivo sa vzdialil od balíka a išiel si pre etapové víťazstvo.

„Táto trasa to dnes sťažila,“ povedal Blevins. „Stúpanie po Houw Hoek bolo brutálne drsné. Prenasledujúca skupina sa vrátila do Houw Hoek a všetci sa predierali o pozíciu. Len sme sa uistili, že sme v správnom čase na správnom mieste. Taktika je taká zábavná a nemsierne dôležitá, keď jazdíte s partnerom. Naozaj si to užívam.“

Beers sa tešil z ďalšieho etapového víťazstva a celkovo z jeho výkonov na Cape Epic. „Je šialené získať etapové víťazstvá na Absa Cape Epic,“ povedal.

„Pred dvoma rokmi by som si nemyslel, že je to možné. Oblasť dobre poznám z iných akcií, takže sme s Chrisom vedeli, kedy kopnúť do pedálov. Je to veľmi uspokojujúce. Etapové preteky sú o komunikácii a myslím si, že Chris a ja sme to tento týždeň zatiaľ zvládli.“

Schurter a Frischknecht  finišovali ako štvrtí v etape. Zostávajú v žltých dresoch lídra a do zajtrajšej 4. etapy majú značný trojminútový náskok pred Baumom a druhým Eggerom.

Výsledky 3. etapy pretekov Cape Epic:

Muži:

1.    Toyota-Specialized-NinetyOne – Matthew Beers, Christopher Blevins –  04:07:11.1

2.    Orbea X Leatt X Speed Company Racing: Georg Egger, Lukas Baum – 04:07:12.6 (+00:00:01.4)

3.    Wilier Pirelli Factory: Fabian Rabensteiner, Wout Alleman – 04:07:13.3 (+00:00:02.1)

Ženy:

1.     e-FORT. net | SeattleCoffeeCo.: Amy Wakefield, Candice Lill– 04:59:42,6

2.     NinetyOne-songo-Specialized: Sofia Gomez Villafane, Katerina Nash – 05:02:40 (+00:02:57.4)

3.     Efficient Infiniti Insure: Kim le Court, Vera Looser – 05:08:24.7 (+00:08:42.1)

Celkové poradie pretekov po 3. etape:

Muži:

1.     SCOTT-SRAM MTB-Racing: Nino Schurter, Andri Frischknecht – 13:32:57.7

2.     Orbea X Leatt X Speed Company Racing: Georg Egger, Lukas Baum – 13:36:10.6 (+00:03:12.9)

3.     Wilier Pirelli Factory: Fabian Rabensteiner, Wout Alleman – 13:37:55.3 (+00:04:57.3)

Ženy:

1.     e-FORT. net | SeattleCoffeeCo.: Amy Wakefield, Candice Lill – 16:45:44.6

2.     NinetyOne-songo-Specialized: Sofia Gomez Villafane, Katerina Nash – 16:54:06 (+00:08:21.4)

3.     Efficient Infiniti Insure: Kim le Court, Vera Looser – 17:05:07.1 (+00:19:22.5)

5.     8capital: Janka Keseg Števková, Martina Krahulcová – 18:15:37.1 (+01:29:52.5)

 

 

Aktuality

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

04.05.2024 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu