Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Druhú etapu Cape Epic vyhrali v mužoch Beers a Blevins, Slovensky Števková s Krahulcovou na 4. mieste

Slovenské pretekárky tímu 8capital zaostali za víťazkami Kim Le Court a Verou Looser o 22 minút. Slovenkám sa v záverečnom šprinte podarilo vybojovať 4. miesto v etape, keďže boli najrýchlejšie spomedzi 3 šprintujúcich tímov.
Matúš Bušík
Druhú etapu Cape Epic vyhrali v mužoch Beers a Blevins, Slovensky Števková s Krahulcovou na 4. mieste

Zdroj: Nick Muzik / Cape Epic

V hlavnej mužskej kategórii sme videli napínavý súboj až do samého konca, v ktorom sa vďaka skvelému načasovaniu útokov podarilo vyhrať dvojici pretekárov Matt Beers a Christopher Blevins v čase 4:20:31,3.

Náročnú 116 km dlhú etapu s prevýšením 1850 metrov vyhrali pred priebežnými lídrami pretekov Ninom Schurterom a Andrim Frischknechtom o 15 sekúnd.

Na treťom mieste skončila nemecká dvojica obhajcov prvenstva z minulého roku Georg Egger a Lukas Baum, ktorí na víťazov stratili viac než 2:30 min.

Rozhodujúci útok Matta Beersa pred cieľom druhej etapy:

Najrýchlejšími pretekárkami v elitnej ženskej kategórii sa stali Kim Le Court a Vera Looser z tímu Efficient Infiniti Insure, ktoré v závere etapy ušli svojim súperkám a etapu vyhrali v čase 5:28:42,6.

Na druhom mieste za nimi skončili Sofia Gomez Villafane spoločne s českou pretekárkou Kateřinou Nash, ktoré na vedúcu dvojicu stratili len necelých 4,5 sekundy.

Tretie do cieľa dorazili domáce pretekárky Ammy Wakefield a Candice Lill so stratou niečo málo cez 5 sekúnd.

Tesne pod pódiom skončili slovenské pretekárky, ktoré na víťazky stratili 22 minút, ale môže ich tešiť, že v záverečnom šprinte boli z trojice tímov najrýchlejšie.

Záverečné metre Kim Le Court a Very Looser v cieli druhej etapy:

V celkovom poradí sú z mužov vo vedení Nino Schurter s Andrim Frischknechtom a pred obhajcami titulu Georgom Eggerom a Lukasom Baumom majú priebežne náskok 3:15 min.

Na treťom mieste sú priebežne Fabian Rabensteiner a Wout Alleman, ktorí vyhrali prvú etapu. Na prvých v poradí strácajú necelých 5 minút.

Víťazi dnešnej druhej etapy sú v celkovom hodnotení na 5. mieste.

Výborné výkony podávajú aj českí jazdci Martin Stošek v tíme s Anreasom Seewaldom priebežne na 4. mieste, respektíve Petr Vakoč so svojím kolegom Marcom Stutzmannom, ktorí sú na 6. mieste.

V ženskej kategórii sú zatiaľ na čele priebežného poradia Amy Wakefield s Candice Lill, ktoré dominovali v prvej etape a pred druhými Sofiou Gomez Villafane a Kateřinou Nash majú náskok 5:24 min.

Na treťom mieste celkovej kvalifikácie sú dnešné víťazky Kim Le Court a Vera Looser.

Výsledky 2. etapy Cape Epic 2023:

Muži:

  1. Matthew Beers, Chritopher Blevins – Toyota-Specialized-NinetyOne – 4:20:31
  2. Nino Schurter, Andri Frischknecht – SCOTT-SRAM MTB Racing- 4:20:46
  3. George Egger, Lukas Baum – Orbea x Leatt x Speed Company – 4:23:05

Ženy:

  1. Kim Le Court, Vera Looser – Efficient Infiniti Insure – 5:28:42
  2. Sofia Gomez Villafane, Kateřina Nash – NinetyOne-Songo-Specialized – 5:28:47
  3. Amy Wakefield, Candice Lill – e-FORT.net : SeattleCoffeeCo – 5:28:47

Výsledky etapy a taktiež celkové poradie nájdete na stránke wepiww.c-series.com.

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu