Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Vyberáme detskú cyklosedačku s Thule

Potreby rodičov aj ich detí bývajú veľmi rozmanité a rovnako pestrá je aj škála bicyklov. Preskúmajte s Thule možnosti, ktoré sortiment detských cyklosedačiek ponúka. Potom už bude hračka vybrať to najlepšie riešenie, presne pre vašu rodinu.
Biker
Vyberáme detskú cyklosedačku s Thule

Iné umiestnenie, iné možnosti

Podľa miesta upevnenia je možné cyklosedačky rozdeliť na predné, ktoré sa montujú na predstavec riadidiel a zadné, ktoré sa upevňujú na zadný rám kolesa alebo na nosič.

Predné sedačky umožňujú rodičom ľahkú kontrolu dieťaťa počas jazdy, zadné cyklosedačky majú zase väčšiu nosnosť a niektoré modely umožňujú dokonca polohovanie pre väčšie pohodlie pri dlhších jazdách.

Predné detské cyklosedačky, ako je Thule Yepp Nexxt 2 Mini, sa montujú nad predné koleso, majú maximálnu nosnosť 15 kg a sú určené pre deti od 9 mesiacov do 3 rokov veku.

Pozícia dieťaťa pred rodičom umožňuje malému spolujazdcovi byť doslova v prvom rade Vašej dobrodružnej jazdy a Vám poskytuje dobrú stabilitu a možnosť tesnej blízkosti a ľahšieho kontaktu s dieťaťom.

Predné sedačky sú ideálne pre bicykle so vzpriamenou polohou, teda predovšetkým mestské bicykle, elektrobicykle a cruisery. Naopak nie sú vhodné pre cestné bicykle.

Môžete ich doplniť transparentným štítom Thule Yepp Mini Windscreen, ktorý Vášmu parťákovi zaistí nerušený rozhľad a zároveň ho ochráni pred vetrom a hmyzom.

Zadné detské cyklosedačky Thule sú navrhnuté a testované pre deti od 9 mesiacov do 6 rokov veku s maximálnou hmotnosťou 22 kg.

Popri vyššej nosnosti majú oproti predným cyklosedačkám tiež väčšiu sedaciu plochu a poskytujú tak aj starším deťom dostatok pohodlia. V pozícii za rodičom je malý spolujazdec tiež lepšie chránený pred nepriaznivým počasím.

Zadné sedačky montované na nosič, napríklad Thule Yepp 2 Maxi, sa perfektne hodia pre mestské bicykle a elektrobicykle. Je ale dôležité overiť rozmery a nosnosť nosiča, ktorá musí byť väčšia ako 25 kg. Upevnenie sedačky na vhodný nosič je už potom veľmi jednoduchou záležitosťou.

Pre bicykle bez nosiča sú vhodné zadné sedačky s montážou na rám, konkrétne sedlovú trubku. Medzi tieto patrí napríklad cyklosedačka Thule RideAlong 2.

Tento typ sedačky je možné používať na cruiseroch, cestných a horských bicykloch. Ich výhodou je odpruženie pri jazde terénom.

Zadné sedačky s upevnením na rám sa nehodia pre karbónové bicykle, celoodpružené bicykle alebo bicykle s tenkým rámom (pod 15 mm).

Pohodlné, pohodlnejšie, najpohodlnejšie!

Asi každý rodič si už niekedy vypočul, že jeho dieťa rastie ako z vody. Pri výbere cyklosedačky však tento fakt rozhodne neberte na ľahkú váhu. Vyberajte taký produkt, ktorý sa Vašim rastúcim deťom dokáže priebežne prispôsobovať.

Všetky detské cyklosedačky Thule majú nastaviteľné nožné opierky a remienky na uchytenie topánok a tiež nastaviteľné bezpečnostné pásy a dokážu tak Vašim ratolestiam poskytovať vždy dostatok pohodlia.

Detské cyklosedačky Thule RideAlong 2 majú navyše polohovaciu funkciu a umožňujú tak dieťaťu pohodlné zdriemnutie počas jazdy.

Predné detské cyklosedačky je možné dovybaviť už spomínaným ochranným štítom alebo mäkkou opierkou hlavy s plyšovou hračkou, ktorú je možné umiestniť na predné madlo cyklosedačky. Dieťa si tak počas jazdy môže pohodlne oprieť hlavu alebo sa pri dlhších cestách spoľahlivo zabaví.

Bezpečnosť bez kompromisov

Pri jazde s dieťaťom v detskej cyklosedačke je vždy dobré dbať na zvýšenú opatrnosť, ale aj pri dodržaní pravidiel cestnej premávky a všetkej opatrnosti sa môžete dostať do nebezpečnej situácie.

Preto by pri výbere cyklosedačky mala byť kvalita prevedenia a plnenia bezpečnostných noriem rozhodujúcim faktorom.

Každá detská cyklosedačka Thule s rezervou plní najprísnejšie medzinárodné bezpečnostné normy bez kompromisov v oblasti pohodlia a funkčnosti.

Cyklosedačky sú vybavené nastaviteľným pásom zaisteným bezpečnostnou sponou s detskou poistkou, sú polstrované a spoločne s materiálmi tlmiacimi nárazmi zaručujú plynulú a pohodlnú jazdu aj na tých najdlhších cestách.

Detská cyklosedačka alebo vozík za bicykel?

Pokiaľ radi kombinujete rôzne aktivity, sú skvelou alternatívou k detským cyklosedačkám multifunkčné vozíky za bicykel, ktoré môžu slúžiť pre štyri aktivity – cyklistika, beh, prechádzky alebo bežecké lyžovanie.

Multifunčné vozíky Thule sú štandardne vybavené dodatočným úložným priestorom, kam môžete uložiť desiatu, náhradné oblečenie a ďalšie nevyhnutnosti pre Vaše výpravy za dobrodružstvom.

www.thule.com

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Zavrieť reklamu