Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tím Cofidis pre rok 2023

V roku 2023 bude mať Cofidis mužský tím UCI World Tour s tridsiatimi jazdcami, kontinentálny ženský tím UCI s dvanástimi jazdkyňami a paracyklistickú štruktúru desiatich jazdcov.
Matúš Bušík
Tím Cofidis pre rok 2023

Ambície

Po zotrvaní vo World Tour sa mužský tím pokúsi dosiahnuť aspoň 10. miesto vo svetovom rebríčku a bude sa spoliehať na svojich lídrov Guillauma Martina, Benjamina Thomasa, Jesusa Herradu alebo Bryana Coquarda.

Pre ženy bude táto 2. sezóna prebiehať v duchu potvrdenia s niekoľkými „novickami“, ktoré doplnia tím a pomôžu získať nové skúsenosti.

Pre paracyklistický tím bude cieľom potvrdiť 26 víťazstiev získaných v roku 2022.

Nový ženský tím Cofidis bude mať pre sezónu veľmi silný tím. Bude pozostávať okrem iných z talentovanej Rachel Neylanovej (Austrália), striebornej z majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike 2012 a Pernille Mathiesenovej (Dánsko), európskej šampiónky do 23 rokov v pretekoch s hromadným štartom, ako aj v časovke v roku 2017.

Okrem nových cyklistiek v tíme sa objavili aj nové dresy či bicykle.

Dresy

Nový dres tímu Cofidis.

Po úspešnom roku spolupráce s Van Rysel prepracovali dres tak, aby pôsobil aj štýlovo. Nový dizajn dresu reinterpretuje predchádzajúci, no má „digitálnejší“ vzhľad vďaka zrnitosti potlače a trhaných textúr.

Zachované boli prvky ako červené odtiene dresu, biele rukávy, čierne šortky a vertikálna značka Cofidis. Hneď vedľa nášho loga sa nachádzajú logá našich partnerov. Na šortkách, samozrejme, tiež nesmie chýbať logo Cofidis.

Bicykle

Nový bicykel od Look, špeciálne pre tím Cofidis.

Tím Cofidis prešiel z bicyklov od De Rosa späť k skupine Look, partnerom z rokov 2009 až 2014.

Francúzsky bicykel Cannondale kombinujúci ľahkosť a aerodynamiku, ktorý budú používať naši cyklisti, je novou pomocou pre náš tím.

Cédric Vasseur, generálny riaditeľ tímu Cofidis, povedal: „Sme hrdí na to, že môžeme jazdiť na 100 % francúzskych high-tech produktoch.“

Aerodynamické vlastnosti tohto bicykla sa začínajú na riadidlách. Podobne ako Look 795 Blade RS, aj tento nový bicykel má integrovaný kokpit, ale s úplne integrovanou kabelážou namiesto odvádzania brzdových hadíc pod predstavec. Má tiež centrálne inštalovaný predný držiak počítača.

Tento cestný bicykel s kotúčovými brzdami je vybavený súpravou Shimano Dura-Ace R9200 Di2 a podobne ako v roku 2022 bude Cofidis používať kolesá Corima (súčasť cyklistickej skupiny Look).

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Zavrieť reklamu