Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tom Pidcock vyhral Strade Bianche po skvelom výkone a útoku 50 km pred cieľom

23-ročný Brit si aj osamote dokázal udržať odstup od silnej skupiny prenasledovateľov. Na druhom a treťom mieste skončili Valentin Madouas a Tiesj Benoot.
Martin Sarvaš
Tom Pidcock vyhral Strade Bianche po skvelom výkone a útoku 50 km pred cieľom

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) sa stal víťazom talianskej klasiky Strade Bianche 2023. Rozhodujúci útok predviedol už 50 km pred koncom v náročnom štrkovom sektore Monte Sante Marie.

„Tento týždeň som mal dobrý pocit. Vedel som, že dnes je môj deň,“ povedal po výhre Pidcock.

Na druhom a treťom mieste skončili Valentin Madouas (Groupama – FDJ) a Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), ktorý prenasledovali Pidcocka spolu s Ruiom Costom (Intermarché – Circus – Wanty), Attilom Valterom (Jumbo-Visma) a Matejom Mohoričom (Bahrain Victorious).

23-ročný Brit mal síce po svojom útoku ešte pred sebou pretekárov z úniku, avšak aj keď ich dobehol, išiel takmer stále na čele.

Pidcocka sa držal Alessandro De Marchi (Jayco AlUla), ale 23 km pred koncom jazdec Ineosu opäť zrýchlil v predposlednom štrkovom sektore a od toho momentu bol vo vedení osamote.

Pätica jazdcov za Tomom Pidcockom sa po mnohých útokoch viackrát rozdelila a spojila a dokonca 9 km pred cieľom zaostávali iba o 6 sekúnd. Nedokázali však spolupracovať a pri príjazde do cieľového mesta Siena začal Pidcock opäť zvyšovať svoj náskok.

„Keď ma dobiehali, chvíľu som si aj myslel, že som to pokašľal, išiel som príliš skoro a zbytočne som to premrhal. Ale na takýchto ťažkých pretekoch, keď máte dostatočný náskok, je to veľmi ťažké dobehnúť a dnes mi to vyšlo,“ opísal Pidcock.

Tom Pidcock prišiel do cieľa osamote a dosiahol najväčší úspech na jednodňových cestných pretekoch vo svojej kariére.

Vo veku 23 rokov sa stal tiež tretím najmladším víťazom v histórii Strade Bianche po Morenovi Moserovi a Tadejovi Pogačarovi.

Víťazný príjazd Toma Pidcocka na na ikonickom námestí Piazza del Campo:

Rozhovor s Tomom Pidcockom po víťazstve Strade Bianche:

Výsledky Strade Bianche 2023

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu