Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Push Industries vylepšili tlmič ElevenSix

Väčšina rozdielov oproti predchodcovi sa ukrýva vo vnútri tlmičov, kde podľa spoločnosti vznikla celkom "nová architektúra tlmenia".
Matúš Bušík
Push Industries vylepšili tlmič ElevenSix

Colorádska značka Push Industries po prvýkrát vydali pružinový tlmič ElevenSix v roku 2015 po trinástich rokoch vlastného vývoja.

Na túto verziu nadviazali v roku 2020 kedy prišla jeho prvá prestavba, vďaka ktorej dostal množstvo nových funkcií.

Dnes spoločnosť Push zverejnila tretiu verziu tlmiča ElevenSix, vyrobeného v USA. Tento model má používateľom ponúkať významné aktualizácie výkonu.

K dispozícii bude aj verzia určená pre elektrobicykle, ktorá má rovnaké úpravy a niekoľko ďalších detailov pre optimálny výkon s e-bikom.

Oba tlmiče budú vždy nastaviteľné pre konkrétny jazdecký štýl a konkrétny typ bicykla.

Novú cenu tlmiča Push stanovili na 1600 USD, čo je približne o 300 USD viac ako pri predchádzajúcej verzii. Avšak súčasní majitelia tlmičov Push si môžu svoj starší tlmič nechať prerobiť na novú verziu za 160 USD.

Detaily tlmiča Push ElevenSix
• Dvojitý ventil na nastavenie kompresie
• Nový systém tlmenia malých a stredných nárazov
• Externé nastavenie LSC (pomalej kompresie), HSC (rýchlej kompresie) a LSR (pomalého odskoku)
• Špecifický token na konci zdvihu
• Nezávislý systém hydraulického výtlaku „zdola von“
• Štandardné oko tlmiča

Čo je nové?

Rozdiely sú navonok minimálne a ťažko ich zbadáte. Väčšina rozdielov sa ukrýva vo vnútri tlmičov, kde podľa spoločnosti vznikla celkom „nová architektúra tlmenia“.

Nový tlmič ElvenSix poskytuje živší pocit a poskytuje viac popu (odrazu). Je to dosiahnuté vďaka revidovanej strednej rýchlosti tlmenia a zmenách pri tlmení v menších rýchlostiach. Tie boli vykonané aj kvôli zvýšeniu trakcie bicyklov.

Na opačnom konci zdvihu je prepracovaný hydraulický systém „zdola von“, ktorý využíva výtlak oleja na zvýšenie progresivity na konci zdvihu. Čo zabezpečí vynikajúci výkon pružinových tlmičov.

Na konci zdvihu sa nachádza aj špecifický token, ktorý zlepší pocit z toho ak dáte tlmič na doraz.

Výrobca doslovne uvádza: „Vylepšili sme vysokorýchlostnú kompresiu v strede zdvihu, aby sme odstránili ‚mŕtvy alebo príliš tlmený pocit z odpruženia.“

E-Bikeri môžu mať tlmič šitý na mieru pre svoj batériou poháňaný bicykel, ktorý využíva silnejší oceľový hriadeľ Melonite QPQ, ktorý Push už ponúkali v minulosti.

E-Bike špecifický tlmič má aj na novo vyladený chod, ktorý poskytuje: „bezkonkurenčnú citlivosť na malé nárazy soo zreteľom na trakciu a zároveň podporujú vyššiu hmotnosť rámu s bezodným pocitom zo zdvihu. “

Viac informácií o tlmiči nájdete na stránke www.pushindustries.com.

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu