Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar nebude štartovať na Strade Bianche, sústredí sa na súboj s Vingegaardom na Paríž-Nice

Pogačar vyhral vlani taliansku klasiku 50 km sólo únikom, no tento rok uprednostní súboj s minuloročným víťazom Tour de France na francúzskom 8-dňovom etapáku.
Martin Sarvaš
Tadej Pogačar nebude štartovať na Strade Bianche, sústredí sa na súboj s Vingegaardom na Paríž-Nice

Tadej Pogačar bude mať tento rok premiéru na pretekoch Paríž-Nice, kde sa stretne nielen s Jonasom Vingegaardom, ale aj ďalšími favoritmi na celkové hodnotenie ako Daniel Felipe Martínez, Ben O’Connor, Mattias Skjelmose, Neilson Powless, Romain Bardet či David Gaudu.

„Bola to ťažká voľba, pretože Strade a Paríž-Nice vyzerali ako skutočne zaujímavá výzva, ale myslím si, že táto výzva môže chvíľu počkať,“ povedal Pogčar v rozhovore pre portál Sporza.

„Ak chcem byť naozaj dobrý na Paríž-Nice, kde som predtým nikdy nebol a sú to veľmi ťažké preteky, tímová časovka bude dôležitá a pred pretekmi musíme stráviť pár dní spolu,“ vysvetlil Pogačar.

Tadej Pogačar má za sebou skvelý úvod sezóny a zaznamenal už päť víťazstiev – tri etapy na Okolo Andalúzie, celkové hodnotenie Okolo Andalúzie a predtým začal sezónu 42,5 km sólo únikom na klasike Jaén Paraiso Interior.

Po Paríž-Nice bude Pogačar pretekať a klasike Miláno-San Remo a potom zamieri do Belgicka na Dwars door Vlaanderen (29. marca) a monument Okolo Flámska 2. apríla.

Na Strade Bianche tak budú najväčšími favoritmi cyklokrosoví rivali Wout van Aert,  Mathieu van der Poel a Tom Pidcock, a okrem nich Matej Mohorič, Tiesj Benoot a Aleksandr Vlasov.

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu