Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tomáš Slavík vyhral preteky Red Bull Valparaíso Cerro Abajo 2023 (+záznam)

Český jazdec Tomáš Slavík už po tretíkrát vyhral najznámejší mestský zjazd v Čile. Od druhého najrýchlejšieho mal v cieli obrovský náskok takmer 1,5 sekundy.
Matúš Bušík
Tomáš Slavík vyhral preteky Red Bull Valparaíso Cerro Abajo 2023 (+záznam)

Red Bull Valparaíso Cerro Abajo v Čile je najznámejšie podujatie v rámci mestských zjazdov a každoročne patrí k obľúbeným podujatiam.

Slovenský fanúšik horskej cyklistiky si určite spomenie, že toto podujatie vyhral aj Filip Polc, dokonca štyrikrát.

Trať vo Valparaíse je dlhá, strmá, rýchla a dosť nebezpečná a na to takmer doplatil aj neskorší víťaz Tomáš Slavík. Ten si pri poslednej tréningovej jazde poranil členok a nebolo jasné, či sa vôbec postaví na štart pretekov.

Tomáš sa však po ošetrení na štart predsa len postavil. Jazdcov čakali dve merané jazdy, pričom prvá určovala poradie jazdcov vo finále.

Zdroj: Red Bull Content Pool

Slavík v prvej jazde aj s bolestivým členok predviedol perfektný výkon a zaradil sa na priebežné tretie miesto.

Vo finále predviedol perfektnú a rýchlu jazdu a priebežne sa zaradil na vedúcu pozíciu s časom 2:16.815, čo bol čas až o 3 sekundy lepší, ako dosiahol priebežne prvý pretekár.

Na štarte už zostávali iba dvaja jazdci Lucas Borba a víťaz kvalifikácie Juan Fernando Vélez. Lucas Borba robí počas jazdy niekoľko chýb a do cieľa dorazil so stratou 1,5 sekundy.

Posledným štartujúcim bol Juan Fernando Vélez, ktorý však na vynikajúci čas Tomáša Slavíka nedokázal reagovať a v cieli ho vidíme so stratou 1,485 sekundy.

Red Bull Valparaíso Cerro Abajo 2023
Foto: Red Bull Content Pool

Tomáš Slavík sa po tretíkrát stal víťazom Red Bull Valparaíso Cerro Abajo. Uvidíme, či mu forma vydrží aj v ostatných mestských zjazdoch. Ďalší je na programe 4. marca v kolumbijskom Medellíne.

Tomáš sa po pretekoch vyjadril: „Skvelý víkend za nami, je neuveriteľné, že sa mi podarilo vyhrať aj po nešťastnom zranení väzov v členku. Keď sa to stalo, začal som premýšľať nad ďalším ročníkom. Nakoniec som sa postavil na štart a snažil sa zo seba vydať maximum, dupal do pedálov keď to šlo a išiel na hrane.“

„Viete ak je cesta za víťazstvom ťažká, o to lepšie potom víťazstvo chutí,“ dodal Tomáš Slavík nakoniec.

Záznam pretekov Red Bull Cerro Abajo (víťazná jazda Tomáša Slavíka od 1:36:20):

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu