Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Devinci Global Racing odhalili plány a očakávania na rok 2023

Devinci Global Racing vstúpi do novej sezóny s trojicou jazdcov Georgia Astle, Evan Wall, and Greg Callaghan.
Matúš Bušík
Devinci Global Racing odhalili plány a očakávania na rok 2023

Greg Callaghan je írsky majster v endure a v sezóne 2023 bude opäť spoločne s Devinci Global Racing pretekať na podujatiach UCI Enduro World Cup (EDR) a taktiež na vybraných európskych podujatiach.

Evan Wall zo Squamishu zaháji v tomto tíme svoju druhú sezónu a jeho cieľmi v sezóne bude získať čo najviac umiestnení v Top 15 na pretekoch EDR, pričom sa bude účastniť aj na podujatiach ako je napríklad Crankworx vo Whistleri.

V Devinci Global Racing bude jazdiť aj Georgia Astle, ktorá je doma vo Whistleri. Tá sa bude zameriavať hlavne na freeride podujatia, Crankworx a mediálne výstupy, okrem toho by sa mala zúčastniť aj pretekov EDR.

„O pár mesiacov odštartuje moja štvrtá sezóna s Devinci Global Racing. Bola to dobrá zima, čo sa týka tréningu, trénoval som najmä v írskom bahne. Cítim sa byť pripravený na preteky.“

Je fajn, že v tíme sa toho veľa nezmenilo a budeme jazdiť s vecami, ktoré dobre poznám a taktiež ľudia v tíme sú skvelí. Pribudlo niekoľko nových sponzorov, z čoho mám úprimnú radosť a na našich bicykloch bude len to najlepšie a to isté platí aj o tíme,‘‘ povedal Greg Callaghan.

„V tíme Devinci budem už 5. rok a som nadšená rovnako ako v prvý deň so značkou. Pripravujeme sa na ďalšiu skvelú sezónu a teším sa na novinky, ktoré sú pre nás v tíme nachystané!‘‘ Vyjadrila sa Georgia Astle.

„Veľmi sa teším na ďalší rok strávený s touto posádkou! Zmeny, ktoré sme urobili sú skvelé a ja som pripravený odpáliť to už v marci!“ – Evan Wall

Nová sezóna, noví sponzori

V roku 2023 bude DGR spolupracovať s dvoma novými partnermi: americkým výrobcom bŕzd Hayes a SendHit – francúzsku značku špecializujúcu sa na chrániče rúk a ďalšie inovatívne produkty. Hayes je ikonická značka, ktorá pred viac ako 25 rokmi patrila k priekopníkom v oblasti hydraulických kotúčových bŕzd.

Túto sezónu budú Geo, Evan a Greg jazdiť na svojich bicykloch najnovší produkt Hayes, Dominion.

„My v Hayes sme nadšení, že sme sa pustili do spolupráce s tímom Devinci a dúfame, že to bude prvý rok z mnohých, kde budú Hayes a Devinci spoločne dosahovať stále vyššie ciele. Môže to znieť zvláštne, že sa snažíme tím zrýchliť brzdením, ale veríme, že aj to je kľúč k úspechu.“

„Aj keď sú komponenty, ktoré dodávame malé, naša účasť je pre nás všetkých tu v Hayes veľkou vecou a budeme usilovne pracovať na tom, aby tieto malé súčiastky mali čo najväčší vplyv. Máme pred sebou fantastickú spoločnú sezónu,“ povedal Joshua Riddle, marketingový manažér v Hayes.

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu