Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Svetlá

Test: Svetlá BBB BLS-175 Strikeduo 1600 Combo

Výkonná zostava svetiel do lesa aj do mesta.
Hodnotenie: 4.5/5
139
Matúš Bušík
Test: Svetlá BBB BLS-175 Strikeduo 1600 Combo

Svetlá od BBB majú dostatok výkonu a s touto súpravou budete v noci perfektne vidieť cestu pred sebou a zároveň budete veľmi dobre viditeľní z diaľky.

Predné svetlo Strikeduo 1600, ako už názov napovedá, má v najsilnejšom režime svetelný tok 1 600 lm vďaka dvom silným ledkám umiestneným v kvalitnom hliníkovom tele.

Prichytáva sa na riadidlá pomocou pevného silikónového popruhu.

Integrovaná batéria má kapacitu 5 200 mAh, ktorá zaručuje dobu svietenia minimálne 2 hodiny.

Svetlo je schopné pracovať v siedmich režimoch, z čoho dva sú blikacie.

Stále svetlo je odstupňované od 50 po 1 600 lm. Dva slabšie módy, 50 a 250 lm, sú vhodné do mesta, kde nepotrebujete využívať silnejšie módy vďaka pouličnému osvetleniu, pričom ste stále dobre viditeľní.

500 lm mód je vhodný na jazdu v menej náročnom teréne, prípadne na vašu domovskú cestu, kde poznáte už každú jamu. Prepínaním do slabších módov je, samozrejme, možné predĺžiť celkovú dobu svietenia.

Keď však chcete jazdu za tmy na traile poriadne „nakopnúť“, sú v zálohe dva silné módy, 1 000 a 1 600 lm. Svetlo má dlhý a široký svetelný kužeľ a dobre osvetľuje terén pred bikom aj po stranách pred ním. Najsilnejší mód zaručuje istotu a bezpečnú jazdu na nočných trailoch.

Zadné svetlo BLS-137 ma dostatočný výkon, je veľmi dobre viditeľné a má 5 režimov svietenia. Dva blikacie režimy majú svetelný tok 3 a 50 lm, tri stále režimy od 2 do 20 lm.

Svetlo je dobre viditeľné aj z bočnej strany. Elastický popruh zaručuje pevné uchytenie na rôznych priemeroch sedloviek.

Vtipne je vyriešené zapínanie svetla – spínač je umiestnený na opačnej strane ledky a tlakom na svetlo sa o sedlovku zapne.

Týmto sú spínač a tiež nabíjací konektor chránené pred striekajúcou vodou.

Za necelých 140 eur je to veľmi výkonná a kvalitná zostava svetiel na nočné (večerné) výpravy.

www.skprofibike.sk

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu