Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Miguel Ángel López sa stal celkovým víťazom Okolo San Juan, Sagan predviedol výbornú formu

Peter Sagan sa umiestnil v top10 v šiestich etapách z celkovo siedmich etáp Okolo San Juan 2023.
Martin Sarvaš
Miguel Ángel López sa stal celkovým víťazom Okolo San Juan, Sagan predviedol výbornú formu

Miguel Ángel López (Medellín-EPM) si pripísal víťazstvo v celkovom hodnotení pretekov Okolo San Juan po záverečnej siedmej etape, ktorú vyhral Sam Welsford (DSM) v hromadnom šprinte pred Fabiom Jakobsenom (Soudal-QuickStep) a Giacomom Nizzolom (Israel Premier Tech).

Majster sveta Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) sa pokúsil o únik v poslednom kole mestského okruhu v spoločnosti Quinna Simmonsa (Trek-Segafredo), čo spôsobilo značnú paniku v pelotóne za ním.

Evenepoel vyštartoval 14,5 km pred cieľom, pričom si vybudoval maximálny náskok len za pol minúty a prinútil pelotón výrazne zrýchliť.

Napokon sa šprintérom podarilo zlikvidovať únik a v záverečnom šprinte triumfoval Welsford, pričom Peter Sagan sa umiestnil na 8. mieste.

López rozhodol suverénne na Alto Colorado

Miguel Ángel López získal rozhodujúci náskok v piatej etape, ktorý sa končila stúpaním na Alto Colorado.

Remco Evenepoel sa snažil o sólo únik, ale napokon to bol práve López, ktorý prišiel do cieľa osamote s polminútovým náskokom pred Filippom Gannom (Ineos).

„Vo finále bolo napätie ako vždy, ale musím poďakovať svojmu tímu, že to pre mňa kontroloval,“ povedal López. „Je to pre mňa a tím veľmi potešujúce po všetkej práci, ktorú sme do toho vložili. Je to niečo, čo som si nepredstavoval, pretože som mal zlý koniec minulého roka a nemal som veľa času sa pripraviť na tieto preteky.“

Uvidí sa však, či víťazstvo Lópeza v Argentíne urobí niečo pre jeho návrat do WorldTour. 28-ročný jazdec podpísal zmluvu s kontinentálnym tímom Medellín-EPM, pretože jeho tím Astana ho v decembri nečakane prepustil pre údajnú väzby na doktora Marcosa  Maynara, ktorý je momentálne v centre antidopingového vyšetrovania v Španielsku.

Sagan v dobrej forme

Peter Sagan síce počas pretekov Okolo San Juan pri príležitosti svojich 33. narodenín oznámil, že rok 2023 bude jeho posledným na cestnom bicykli vo WorldTour, no napriek tomu predviedol výborné výkony.

Okrem jednej vrchárskej etapy bol Sagan vždy v záverečnom šprinte a bojoval o popredné priečky, pričom šesťkrát skončil v top10. Najlepšie sa umiestnil na druhom mieste v 4. kopcovitej etape, kedy ho pred cieľovou čiarou porazil Fernando Gaviria (Movistar).

Pozrite si tiež

Momentálny program Petra Sagan obsahuje klasiky Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne – Brusel – Kuurne, Miláno – San Remo, Paríž-Roubaix a GrandTour preteky Tour de France.

Po skončení profesionálnej kariéry na cestnom bicykli sa chystá vrátiť k horskému bicyklu, na ktorom pôvodne začínal a chcel by sa kvalifikovať na Olympijské hry v Paríži 2024.

Výsledky Petra Sagana na Okolo San Juan 2023:

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu