Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Brage Vestavik ponúka pohľad na natáčanie videa Sound of Speed

Sound of Speed vyvolalo u verejnosti veľmi pozitívne ohlasy. Nakoniec zatiaľ asi každé video od nórskeho jazdca Brage Vestavika sa stretlo s obdivom. Videá sú unikátne vďaka jeho drsnému štýlu a klasického freerideu.
Matúš Bušík

Väčšina profesionálnch športovcov má jasne stanovaný cieľ a tým je väčšinou to najlepšie umiestnenie. Chcú stáť na pódiu a dokázať, že sú najrýchlejší alebo najsilnejší. Väčšina, ale neznamená všetci.

Jedným zo športovcov, ktorým až tak nejde o umiestnenie je nórsky jazdec Brage Vestavik. Ten v minulosti tiež pretekal, ale vzdal sa toho v prospech tvorenia kreatívnych videí a fotiek.

Brage Vestavik, Sound of Speed Brage Vestavik, Sound of Speed Brage Vestavik, Sound of Speed

Brage k hore zobrazenému videu vytvoril aj tzv. RAW klip, v ktorom vám priblíži celý proces natáčania a čo všetko rieši spoločne s kameramanmi a produkciou.

Samotný jazdec sa k tomuto počinu vyjadril: „Je absolútne skvelé mať možnosť vyjadriť sa. Urobiť niečo osobné, niečo s dušou. Baví ma tvoriť veci.“

Kým jazdci na pretekoch naháňajú stotiny sekúnd presnými dopadmi a vymýšľaním stôp, Vestavik je odlišný. S rovnakou intenzitou sa však púšťa do hľadania lepších uhlov kamery, kreatívnejších trikov a prejazdov a tvoreniu videí, ktoré inšpirujú.

„Mnoho jazdcov si myslí, že musíte byť v bikeparku aby ste vytvorili niečo cool, ale ak vás tento názor ovplyvní zabíja to vašu kreativitu. Chcem tvoriť obsah, ktorý je nesmrteľný. Väčšina vecí, ktoré sa dnes točia, sú natočené za jeden deň a to je koniec.“

„NIE! So všetkým rešpektom k tým, čo to robíte. Mojím cieľom je aby moje videá pozerali ľudia aj o ďalších 10 rokov a kvôli tomu, že to stále vyzerá cool. Nechcem byť iba kúsok obsahu, ktorý si pozriete a potom naň zabudnete,“ hovorí o filozofii svojich videí.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu