Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Freerider Sam Pilgrim prestupuje do tímu Canyon CLLCTV

Známy britský freerider a slopestyle jazdec Sam Pilgrim mieri do tímu Canyon CLLCTV. Stane sa tak kolegom napríklad aj s Fabiom Wibmerom.
Matúš Bušík
Freerider Sam Pilgrim prestupuje do tímu Canyon CLLCTV

Sam Pilgrim je jeden z najnadšenejších bikerov na svete a disponuje rozsiahlym zoznamom úspechov. Patrí k najuznávanejším tváram na globálnej freerdie scéne a od roku 2023 bude jazdiť za tím Canyon CLLCTV.

Sam Pilgrim pochádza z Colchesteru vo Veľkej Británii a je celosvetovo uznávaný pre svoj mimoriadne úspešný YouTube kanál, ktorý oslovuje viac ako 1,8 milióna odberateľov.

Napriek tomu, že má len 32 rokov, súťažne jazdí už viac ako 20 rokov a zúčastňuje sa na tých najväčších eventoch.

Prvýkrát na medzinárodnej scéne zažiaril v 17. rokoch víťazstvom v rakúskej súťaži King of Dirt. Titul FMB World Tour Champion získal v roku 2013 a nasledovali pódiové umiestnenia na festivaloch Crankworx, Dirtmasters, Red Bull Joyride a FISE.

Okrem toho štartoval Sam aj na legendárnych podujatiach X-Games a Red Bull Rampage.

Sam Pilgrim na Crankworx Slopestyle v Rotorue 2015. Zdroj: Graeme Murray / Red Bull Content Pool

V roku 2015 sa Sam zameral na tvorbu obsahu a spustil kanál Sam Pilgrim na YouTube. Ten sa postupne prepracoval na jeden z najväčších kanálov vo svete MTB.

Napriek množstvu času stráveného správou YouTube sa Sam naďalej snaží splniť svoju osobnú výzvu, ktorou je dosiahnutie aspoň jedného pódiového umiestnenia ročne.

Sam Pilgrim je novou posilou v tíme Canyon CLLCTV pre rok 2023. Canyon CLLCTV je silná komunita horských cyklistov, pretekárov a ambasádorov, ktorá si kladie za cieľ spájať jazdcov a povzbudiť ľudí k tomu, aby vyrazili na traily. Sam so svojím youtube kanálom perfektne zapadá do tejto filozofie.

Sam Pilgrim je neuveriteľne všestranný jazdec a na svoje kúsky bude využívať takmer celý rad horských bicyklov od Canyonu. Na freestyle a street dostane bicykle Stitched 720 a Stitched.

Na enduro a traily bude vybavený modelmi Spectral a Stoic a v bikeparkoch ho uvidíme na Canyone Torque.

Okrem toho bude v nasledujúcom roku disponovať aj elektrobicyklami Spectral:ON a Torque:ON.

Sam Pilgrim a Brett Rheeder na Crankworxe v Les Deus Alpes. Zdroj: Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool

Sam Pilgrim k svojmu novému tímu hovorí: „Rok 2023 s Canyonom bude impozantný. Je to splnený sen. Budem jazdiť na tých najlepších bikoch s tým šialeným tímom, čo znamená veľa úžasných chvíľ strávených vonku a kopu nových videí. Okrem toho sa v roku zúčastním aj niekoľkých súťaží a už sa neviem dočkať!“

Jack Noy, Canyon Gravity Brand Manager, povedal: „Pre Canyon a CLLCTV bude spolupráca so Samom inšpirujúca. Má vybudovanú povesť výborného jazdca a jeho pozitivita a praktický prístup pôsobí ako magnet. Náš cieľ je spoločný a tím je priviesť viac ľudí do sveta MTB. Sme nadšení, že môžeme podporovať Sama a tešíme sa na rok 2023 aj tie ďalšie.“

Samov prvý projekt s Canyonom je naplánovaný na február 2023 a video sa očakáva na jar.

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu