Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový Scott Contessa Scale RC Kate Courtney (detaily, foto, špecifikácia)

Pozrite si detaily najnovšieho pretekárskeho hardtailu americkej pretekárky Kate Courtney.
Martin Sarvaš
Scott Contessa Scale RC Kate Courtney. Foto: Scott

Nový Scott Contessa Scale RC má priviesť Kate Courtney k ďalšiemu úspechu v roku 2023, pričom Scott hovorí, že pri vývoji nového rámu im pomáhal práve ich pretekársky tím.

Americká pretekárka v cross-country Kate Courtney je jednou z najlepších pretekárok Svetového pohára v XCO a jazdí za tím Scott-SRAM, v ktorom sú aj Nino Schurter a Lars Forster.

Pretekárska kariéra Kate Courtney pramení z mladosti, keď sa stala prvou Američankou, ktorá vyhrala Svetový pohár UCI v juniorskej kategórii. V roku 2017 vyhrala štyri preteky Svetového pohára do 23 rokov a získala víťazstvo aj v celkovom hodnotení. O rok neskôr vyhrala  Majstrovstvá sveta v XCO a v roku 2019 získala celkový titul Svetového pohára.

V sezóne 2022 získala umiestnenie v top 10 v brazílskom kole Svetového pohára a tiež vyhrala pohár MTB v Portoriku.

Aj keď mala možnosť jazdiť na celoodpruženom Scott Spark RC na drsnejších tratiach, mala dobré výsledky na predchodcovi Scale RC a vybrala si ho pre trate, kde je kľúčová efektívnosť šliapania.

Pozrite si aj ďalšie bicykle profesionálnych cyklistov

Contessa Scale RC Kate Courtney

Bicykel Contessa Scale RC Kate Courtney je skonštruovaný s použitím karbónu Scottu s najvyšším modulom HMX SL, a je vybavený 100 mm vidlicou RockShox SID SL Ultimate. Diaľkový ovládač TwinLoc od Scottu umožňuje úplné uzamknutie vidlice.

Bicykel obsahuje integrovaný kokpit (riadidlá a predstavec) Syncros Fraser SL WC, pričom Courtney si vybrala šírku 680 mm a dĺžku predstavca 90 mm.

Courtney používa na sledovanie svojich údajov Garmin Edge 530 a merač výkonu, ktorý je umiestnený v kľuke.

Keďže tím je sponzorovaný spoločnosťou SRAM, na ráme má sadu radenia XX1 Eagle AXS a brzdy Level Ultimate. Courtney jazdí na 34-zubovom prevodníku vpredu s rozsahom kazety 10-50t.

Teleskopické sedlovky si našli veľmi dobré uplatnenie vo svete cross-country, keďže čas strávený pri zjazde je rovnako cenný ako pri stúpaní. Courtney používa sedlovku RockShox Reverb AXS so zdvihom 100 mm. Obsahuje tiež titánové skrutky pre ďalšiu úsporu hmotnosti.

29-palcové kolesá Syncros Silverton SL2 majú 30 mm široké ráfiky, ktoré sú vizuálne výrazné s celokarbonovou konštrukciou od náboja po ráfik.

Tím je sponzorovaný aj značkou plášťov Maxxis, pričom Courtney má prístup ku kompletnému sortimentu značky. V tomto prípade sú ráfikoch plášte Aspen.

Špecifikácia Scott Contessa Scale RC Kate Courtney

Scott Contessa Scale RC Kate Courtney. Foto: Scott
  • Rám: Scott Scale RC Carbon HMX SL Custom
  • Vidlica: RockShox SID SL Ultimate / RLC3 100mm Blackbox Race Day tlmič
  • Diaľkové ovládanie: Scott TwinLoc Suspension System 3 jazdné režimy
  • Riadidlá: Syncros Fraser IC SL WC -20° / 90 mm / 680 mm
  • Sedlovka: RockShox Reverb AXS 100mm, titánové skrutky
  • Sedlo: Syncros Tofino V-Concept SL Cut Out
  • Gripy: Syncros Pro Clip-on grip
  • Pedále: HT Components M2T
  • Zadná prehadzovačka: SRAM XX1 Eagle AXS/ 12-speed
  • Radenie: SRAM XX1 Eagle AXS
  • Kľuky: merač výkonu SRAM XX1 Eagle DUB, 170 mm / 34t prevodník
  • Reťaz: reťaz SRAM XX1 Eagle
  • Kazeta: SRAM XG-1299 Eagle/ 10-50t
  • Brzdy: SRAM Level Ultimate
  • Kolieska: Syncros Silverton SL2-30mm, 29in
  • Plášte : MAXXIS Aspen 29×2.40WT 170TPI EXO/TR

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu