Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Campagnolo predstavilo zlatú vývrtku na víno za šialených 1950 eur

Myšlienka vývrtky pochádza z incidentu v roku 1966, keď si zakladateľ značky Tullio Campagnolo poranil ruku pri otváraní fľaše vína.
Martin Sarvaš
Campagnolo predstavilo zlatú vývrtku na víno za šialených 1950 eur

Campagnolo vydalo tesne pred Vianocami veľmi špeciálnu limitovanú edíciu pozlátenej vývrtky.

Vývrtky sa predávajú za pozoruhodne vysokú cenu 1 950 eur, vďaka čomu sú drahšie ako gravelová sada radenia Ekar talianskeho výrobcu komponentov.

Limitovaná edícia vývrtiek sa dodáva v 18-karátovom ružovom zlate a 24-karátovom zlate.

S ideou vývrtky prišiel Tullio Campagnolo

Taliansky pretekár a zakladateľ značky Tullio Campagnolo (26. august 1901 – 3. február 1983) je zodpovedný za niekoľko kľúčových cyklistických inovácií – vrátane rýchloupínacieho dizajnu a zadnej prehadzovačky v štýle paralelogramu – ale hovorí sa, že je tiež priekopníkom samostrediacej vývrtky na víno.

Podľa talianskej značky vývrtka pochádza z incidentu v roku 1966, keď si Tullio poranil ruku pri otváraní nepohodlnej fľaše vína vývrtkou, ktorá na to nestačila.

Niekoľko minút po incidente vraj navrhol nový typ vývrtky, ktorá využíva samostrediaci teleskopický zvon. Tým sa skrutka umiestni presne do stredu korku, čo umožňuje ľahké vytiahnutie.

Campagnolo hovorí, že dizajn nikdy neprepichuje spodnú časť korku ani nezdvíha žiadne sedimenty vína.

Dve páky vývrtky sú pripevnené k telu pomocou skrutiek z prevodníka.

Desaťnásobné zvýšenie ceny

Vývrtka od Campagnola s názvom BIG zažila v priebehu rokov niekoľko rôznych povrchových úprav, vrátane bronzovej, saténovej, čiernej a titánovej verzie.

Vývrtka sa zvyčajne predáva za cenu okolo 179 eur, ale nové pozlátené dizajny zaznamenali viac ako desaťnásobný nárast ceny.

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu