Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kristína Madarásová skončila v TOP 5 na majstrovstvách sveta v pumptracku 2022

Slovenská reprezentácia má za sebou Red Bull UCI Pump Track World Championship 2022 v hlavnom meste Čile. Najviac z našich sa darilo Kristíne Madarásovej, ktorá si vyjazdila vynikajúce 5. miesto. Ostatní slovenskí reprezentanti skončili medzi 20 najrýchlejšími.
Matúš Bušík
Kristína Madarásová skončila v TOP 5 na majstrovstvách sveta v pumptracku 2022

V sobotu sa v hlavnom meste Čile Santiagu konali Majstrovstvá sveta v disciplíne pumptrack pre rok 2022. Slovensko reprezentovali v elitných kategóriách Kristína Madarásová, Kristína Nováková, Tommy Miškolci a Daniel Hradský.

Najviac sa darilo Kristíne Madarásovej, ktorej postup medzi najlepšiu štvoricu ušiel len o 15 tisícin sekundy a vybojovala si tak vynikajúce 5. miesto.

Kristína Nováková skončila v elitnej ženskej kategórii na 18. mieste.

V ženskej kategórii sa najrýchlejšou pretekárkou stala Švajčiarka Christa Von Niederhäusern s výsledným časom 25,586 sekundy.

Druhou najrýchlejšou bola česká pretekárka Sabina Košárková a na treťom mieste sa umiestnila lotyšská pretekárka Vineta Petersone. Najlepšiu štvoricu uzatvára Belgičanka Aiko Gommers.

V mužskej kategórii bol zo slovenských jazdcov rýchlejší Tommy Miškolci, ktorý v konečnom poradí obsadil 18. miesto. Jeho reprezentačný kolega Daniel Hradský skončil o dve priečky za ním na 20. mieste. Obaja patrili v rámci štartovej listiny k najmladším pretekárom.

Zdroj: Alfred Jürgen Westermeyer / Red Bull Content Pool

Medzi mužmi dominoval holandský jazdec Niels Bensink, ktorý zajazdil víťazný čas 23,171 s. Na druhom mieste sa umiestnil americký pretekár Alec Bob, ktorý zajazdil o 3 stotiny pomalší čas ako víťaz.

Tretie a štvrté miesto putuje do Francúzska pretekárom Thibault Dupont a Eddy Clerte, ktorý v malom finále neštartoval.

Kompletné výsledky Red Bull UCI Pump Track World Championship 2022:

Záznam prenosu si môžete pozrieť na našej stránke www.biker.sk.

 

Aktuality

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

11:47 Foto: Peter Sagan na prezentácii pred štartom na pretekoch Okolo Maďarska.

Sagan bude štartovať za slovenský tím Pierre Baguette na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája. Dnešná etapa má necelých 170 km a prevýšenie len 232 m, takže sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte.

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Včera 14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

Zavrieť reklamu