Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nairo Quintana dostal ponuku od kolumbijského tímu Medellín EPM

Arbitrážny súd nedávno potvrdil Quintano užívanie zakázanej látky tramadol počas Tour de France. Kvôli tejto afére stále nemá 32-ročný Kolumbijčan uzavretú zmluvu pre sezónu 2023.
Martin Sarvaš
Nairo Quintana dostal ponuku od kolumbijského tímu Medellín EPM

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana dostal ponuku na zmluvu od jeho domáceho tímu Medellín EPM.

Quintana má problém nájsť si tím pre budúci rok pre dopingovú aféru z Tour de France, kde mal pozitívne nálezy na tramadol.

„Nairo je náš veľký predstaviteľ kolumbijskej cyklistiky vo svete. Z tohto dôvodu vám z Team Medellín EPM ponúkame pokračovať vo vašej športovej kariére s nami so širokým národným a medzinárodným kalendárom. Aké hrdé by bolo pre Medellín, keby ste nás zastupovali,“ píše tím Medellín EPM.

Quintana užívanie tramadolu naďalej popiera a o svojej budúcnosti v sezóne 2023 zatiaľ neinformoval.

Prečítajte si tiež

Športový arbitrážny súd (CAS) potvrdil rozhodnutie UCI diskvalifikovať Quintanu z Tour de France 2022, čím zároveň potvrdil jeho pozitívne testy počas pretekov na liek proti bolesti tramadol.

Kolumbijčan skončil pôvodne v celkovom hodnotení Tour na šiestom mieste. UCI však v auguste informovala o „prítomnosti tramadolu a jeho dvoch hlavných metabolitov“ u Quintanu v 7. a 11. etape pretekov na La Planche des Belles Filles a Col de Granon.

Za prvý priestupok nedostane Quintana zákaz činnosti, pretože prípady užívania tramadolu sa považujú len za priestupky podľa lekárskych pravidiel UCI a nepredstavujú porušenie antidopingových pravidiel.

UCI už roky lobuje u Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), aby tramadol zakázala, ale zatiaľ nebol zaradený na zoznam zakázaných látok. WADA by mala zakázať tramadol od roku 2024.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu