Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Samuel Hlavatý skončil na Majstrovstvách sveta v triale v Abu Dhabi na 6. mieste (+video)

V náročných podmienkach horúceho počasia i jednotlivých sekcií hájila slovenské farby zostava štyroch zástupcov - Samuel Hlavatý v kategórii elite men, Erika Hlavatá medzi elitnými ženami, Jakub Mudrák v juniorskej kategórii a Janka Kucová ako tím manažér a člen tímovej súťaže.
Matúš Bušík

https://streamable.com/377jh9

S výborným výsledkom z majstrovstiev sveta prichádza na Slovensko naša výprava v cyklotriale. Medzi elitnými mužmi v kategórii 20´ bicyklov vybojoval v Abu Dhabi 6. miesto Samuel Hlavatý, ktorý do finále postúpil rovnako zo 6. miesta.

„Nakoniec je z toho 6.miesto, z čoho som spokojný. Som rád, že sa mi v náročných podmienkach podarilo postúpiť zo semifinále, bolo to tesné o 10 bodov, ale je z toho prvé finále po dvojročnej pauze, takže som bol rád,“ vyjadril po pretekoch Samuel Hlavatý.

Prvé tri priečky sa podarilo vybojovať španielskym reprezentantom. Na najvyšší stupienok sa postavil Eloi Palau Pinyana, za ktorým nasledovali Alejandro Montalvo Milla a Borja Conejos Vazquez.

Stručné zhrnutie Majstrovstiev sveta v triale z pohľadu Slovenskej reprezentácie:

Tohtoročný svetový šampionát v špecifickom cyklistickom odvetví písal históriu v Abu Dhabi. V náročných podmienkach horúceho počasia i jednotlivých sekcií hájila slovenské farby zostava štyroch zástupcov – Samuel Hlavatý v kategórii elite men, Erika Hlavatá medzi elitnými ženami, Jakub Mudrák v juniorskej kategórii a Janka Kucová ako tím manažér a člen tímovej súťaže.

V prvej súťaži si merali sily tímové zoskupenia. Slovenská zostava obsadila 8.miesto.

Nasledovali kvalifikačné jazdy jednotlivých kategórí. Len šestnásťročný Jakub Mudrák sa prebojoval na 13.priečku. Pre Eriku Hlavatú to boli posledné preteky, kariéru ukončila pekným 14. miestom na MS.

Samuel Hlavatý postúpil do finále, v ktorom skončil ako šiesty najlepší trialista sveta.

Účinkovanie Slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta priblížil Andrej Práznovský, predseda komisie trialu SZC.

„Tohtoročné porovnanie so svetovou špičkou skončilo pre Slovensko s veľmi dobrým výsledkom. Jakub Mudrák ako jeden z najmladších jazdcov na štartovej listine 13.miestom ukázal, že najbližšie dva roky, kedy ešte zostane v juniorskej kategórii, možno uňho počítať s posunom hore vo výsledkoch.“

„Doma sa formuje celkom silný trialový dorast, chalani už pozbierali ocenenia i v porovnávaní so svetom. Tak veríme, že im vytrvalosť a nadšenie pre tento šport vydrží súťažne až do elitných kategórií a budú podobne ako nedávno Ján Kočiš či Tatiana Janíčková dvíhať nad hlavu majstrovskú trojef.“

„Erika kariéru aktívnej športovkyne končí, ale veríme, že pri našom športe zostáva ďalej. Svojimi skúsenosťami má veľa čo odovzdať ďalej.“

„Samuel ukázal po malom útlme znova zostup výsledkov hore, čo je motivujúce nielen preňho, ale pre všetkých ľudí v triale tu na Slovensku.“

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu