Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ineos Grenadiers podpísal zmluvu s prvou ženou – Pauline Ferrand-Prévot

30-ročná francúzska cyklistka tento rok vyhrala 4 tituly majsterky sveta v disciplínach cross-country XCO, XCC, XCM a nedávno aj gravel.
Martin Sarvaš
Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Tím Ineos Grenadiers oficiálne potvrdil podpis zmluvy s cyklistkou Pauline Ferrand-Prévot, ktorá sa sústredí na horskú cyklistiku.

Dohodli sa na dvojročnom kontrakte s tým, že najväčším cieľom sú Olympijské hry v Paríži v roku 2024.

Francúzka má za sebou rekordný rok 2022, v ktorom vyhrala majstrovstvá sveta v cross-country na krátkej trati (XCC), olympijskom cross country (XCO), maratóne (XCM) a dokonca aj úvodné majstrovstvá v disciplíne gravel.

Je tiež prvou, ktorá získala všetky tri tituly v cross-country v tej istej sezóne.

Ferrand-Prévot momentálne jazdí za tím Absolute–Absalon–BMC a je nielen štvornásobnou majsterkou sveta v cross-country XCO (2015, 2019, 2020, 2022), ale dúhový dres vyhrala aj v cyklokrose (2015) a cestnej cyklistike (2014).

„Zlatá olympijská medaila je jediná, ktorá mi chýba“

„Podpísať zmluvu s Ineos Grenadiers je pre mňa snom. Som veľmi nadšená, že sa pripojím k off-roadovému tímu a stanem sa súčasťou širšej skupiny jazdcov a rodiny športovcov Ineos-u. Profesionalita Ineos Grenadiers je svetovo uznávaná a vždy som obdivovala étos a ducha ich tímu,“ uviedla Pauline Ferrand-Prévot.

„Mať olympijské hry 2024 doma v Paríži je pre mňa obrovské. Chcem byť najlepšou pretekárkou, akou môžem byť pred domácim publikom, a to bude môj hlavný cieľ počas nasledujúcich dvoch rokov. Zlatá olympijská medaila je jediná, ktorá mi chýba na dlani, takže ju chcem najviac. Bol to kľúčový dôvod pripojiť sa k tomuto dobrodružstvu s Ineos Grenadiers. Stále sa musím veľa vecí učiť a je to najlepší tím, ktorý mi pomôže dosiahnuť môj cieľ.“

V tíme sa pripojí k Tomovi Pidcockovi, ktorý je úradujúcim olympijským a európskym šampiónom v XCO, pričom jazdí vo farbách Ineosu na ceste, v cyklokrose aj v horskej cyklistike.

Ellingworth: Je rodená pretekárka

Zástupca šéfa tímu Rod Ellingworth privítal Ferrand-Prévot a ocenil jej talent a obetavosť.

„Podpísať zmluvu s pretekárkou svetovej triedy, akou je Pauline, je obrovská podpora rastu multidisciplinárnych športovcov, ktorí pretekajú za Grenadiers,“ povedal.

„Pauline je jedinečný talent. Jej obrovské úspechy hovoria za všetko, najmä po zisku štyroch titulov majstra sveta v priebehu dvoch mesiacov. Ale to, čo ju odlišuje a robí z nej skvelý doplnok ku Grenadiers, je jej odhodlanie. Miluje šport a je rodená pretekárka, čo sa prejavuje aj v spôsobe jazdy.“

„Pauline je na vlastnej ceste pokúsiť sa vyhrať zlato na svojich domácich olympijských hrách a toto je oblasť, v ktorej sa nám darí a kde sme preukázali úspech. Sme nadšení, že môžeme podporiť túto ambíciu a pomôcť jej dosiahnuť jej ciele v nasledujúcich rokoch.“

Prečítajte si tiež

Opäť sa chystá na cyklokros

Ferrand-Prévot povedala, že jej hlavným cieľom sezóny bolo stať sa majsterkou sveta v Les Gets, čo sa jej aj podarilo.

„Chcela som si dokázať, že môžem vyhrať vo svojej rodnej krajine so zvýšeným tlakom a mediálnou pozornosťou, ktorú to prináša. Kvôli parížskej olympiáde v roku 2024 to bola pre mňa dôležitá skúška a vyšlo to perfektne. Mala som tam celú svoju rodinu, takže bolo naozaj skvelé vyhrať pred nimi všetkými. Teraz som vyhrala štyri tituly majstra sveta v jednom roku a som z toho naozaj šťastná!“

„Momentálne sa stále cítim super dobre a som skutočne motivovaná, takže v novembri chcem opäť začať s cyklokrosom a pokúsiť sa stať majsterkou Európy v Namure. Potom si dám malú pauzu a potom chcem opäť začať s cyklokrosom a byť v najlepšej kondícii na majstrovstvá sveta.“

Pinarello, súčasný dodávateľ bicyklov v Ineos Grenadiers pre cestné preteky, nevyrába horský bicykel, a preto Pidcock preteká na neoznačnenom cross-country bicykli BMC Fourstroke a pri cyklokrose používa model Crossista, prvý CX bicykel Pinarella po 30 rokoch.

Keďže Ferrand-Prévot v súčasnosti jazdí na MTB pretekoch na bicykli BMC, toto partnerstvo by mohlo pokračovať.

Už dávnejšie však Pinarello oznámilo, že vyvíja horský bicykel, ktorý bude používať Pidcock, hoci nemusí byť pripravený až do roku 2024.

Aktuality

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Včera 14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

Včera 14:22 Peter Sagan už zajtra odštartuje na cestných pretekoch Okolo Maďarska v drese tímu Pierre Baguette.

Sagan bude štartovať za slovenský tím na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája.

Včera 11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

Včera 10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

Zavrieť reklamu