Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kedy uvidíme Remca Evenepoela na pretekoch v dúhovom drese?

"Ako víťaz Vuelty a s dúhovýým dresom na pleciach si naozaj nemôže dovoliť jazdiť zle," hovorí šéf QuickStep-u Patrick Lefevere.
Martin Sarvaš
Kedy uvidíme Remca Evenepoela na pretekoch v dúhovom drese?

Remco Evenepoel na pódiu na MS 2022 vo Wollongongu. Foto: UCI

Remco Evenepoel toho dosiahol túto sezónu viac než dosť a tešil sa dokopy z 15 víťazstiev. Vyhral preteky Grand Tour Vuelta a España, monument Liège-Bastogne-Liège aj majstrovstvá sveta v Austrálii.

Šéf tímu Quick-Step Alpha Vinyl Patrick Lefevere pôvodne plánoval pre Evenepoela účasť na jesenných talianskych jednorázovkách vrátane monumentu Okolo Lombardie, ale vyzerá to tak, že program 22-ročného Belgičana a zvyšok sezóny skrátili.

„Plán bol odložiť bicykel. Ale teraz, keď som majster sveta, myslím si, že chcem ešte týždeň trénovať. A nemôžem sa dočkať, až tento krásny dres ukážem prvýkrát na pretekoch v budúcej sezóne,“ povedal Evenepoel.

Remco Evenepoel má momentálne v oficiálnom programe jedny preteky v Belgicku a 4. októbra by mal štartovať na pretekoch Mémorial Frank Vandenbroucke. Ide o dlhú, takmer 200-kilometrovú zvlnenú klasiku s prevýšením 1777 metrov, ktorá sa začína aj končí v meste Binche.

Plány na sezónu 2023

Napriek všetkým Evenepoelovým úspechom v jednodňových pretekoch a krásnych víťazstiev po sólo únikoch na Liège, San Sebastiáne a Wollongongu, sa najväčšia pozornosť, pochopiteľne, sústredí na jeho voľby na pretekoch Grand Tour v roku 2023.

V roku 2021 sa QuickStep príliš unáhlil, keď poslal Evenepoela na debut na Grand Tour na Giro d’Italia, čo boli jeho prvé preteky po tom, čo si v predošlom roku zlomil panvu.

V roku 2022 mal Patrick Lefevere trpezlivosť, aby zdržal Evenepoela od trojtýždňových pretekov až po Vueltu. Práve toto rozhodnutie belgickému mladíkovi umožnilo obdobie pokusov a omylov na pretekoch ako Tirreno-Adriatico, Okolo Baskicka a Okolo Švajčiarska.

Pozrite si tiež

Aj keď by všetci videli najradšej Evenepoela na Tour de France, zdá sa, že Lefevere bude trpezlivý a pošle mladého Belgičana na Giro.

„Počkáme, kým sa dym rozplynie okolo našich hláv, než sa rozhodneme. Sadneme si s nejakými rozumnými ľuďmi a uvidíme, či by sme mali preskočiť krok alebo nie,“ povedal Lefevere pre Sporza o dileme medzi Girom a Tour.

„Ako víťaz Vuelta a España a s tým dresom [dúhovým] na pleciach si naozaj nemôže dovoliť jazdiť zle.“

Tieto myšlienky zopakoval aj športový riaditeľ QuickStep-AlphaVinyl Klaas Lodewyck: „Vždy sme hovorili o dlhodobejšom horizonte a toho sa musíme držať. Nepreskakujme kroky, všetko má svoj čas. Samozrejme záleží, ako to vidí aj Evenepoel.“

Rozhodujúci hlas môže pripadnúť novému titulnému sponzorovi QuickStepu – Soudal – a hoci si možno želajú vidieť svoje meno na dúhovom drese na Tour v roku 2023, zaviazali sa tímu na päť sezón na základe dlhodobého projektu okolo Evenepoela.

Kvíz: 10 faktov a zaujímavostí o Remcovi Evenepoelovi

0%

Akej národnosti je Remco Evenepoel?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Za aký tím jazdí Remco Evenepoel?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Remco Evenepoel meria 171 cm. Koľko váži?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Akému športu sa venoval Remco Evenepoel pred cyklistikou?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

V roku 2018 dosiahol Evenepoel ako junior prvé veľké úspechy v cestnej cyklistike. Aké?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

V roku 2020 Evenepoel na pretekoch nepríjemne spadol a utrpel početné zranenia. Na akých pretekoch to bolo?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Aký monument vyhral Remco Evenepoel tento rok?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Koľko etáp vyhral Remco Evenepoel na Vuelta a España 2022?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Vuelta a España 2022 boli prvé preteky Grand Tour, ktoré Evenepoel dokončil.

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Koľko profesionálnych víťazstiev má momentálne na konte Remco Evenepoel?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu