Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Rigoberto Urán vyhral z úniku 17. etapu Vuelty

Remco Evenepoel si v záverečnom stúpaní bez problémov postrážil vedenie v celkovom hodnotení.
Martin Sarvaš
Rigoberto Urán vyhral z úniku 17. etapu Vuelty

Sedemnásta etapa Vuelta a España priniesla ďalší záver na vrchole stúpania a s ním aj ďalšie víťazstvo z úniku, ktoré získal Rigoberto Urán (EF Education-EasyPost).

35-ročný Urán si pripísal prvé víťazstvo na Grand Tour od roku 2017 a dosiahol ho po obrovskej bitke medzi pretekármi v úniku v záverečnom stúpaní. Kolumbijčan po prvýkrát vyhral na španielskej Vuelte a celkovo tak má na konte víťazstvá na všetkých troch pretekoch Grand Tour.

Kolumbijčanovi sa podarilo dobehnúť víťaza 7. etapy Jesusa Herradu (Cofidis), keď ho predbehol v posledných 200 metroch. Tesne za Uránom nakoniec skončil Quentin Pacher (Groupama-FDJ), tretí bol Herrada o dve sekundy neskôr.

Rigoberto Urán vďaka víťazstvu z úniku získal čas v celkovom hodnotení a posunul sa na deviate miesto. Lídrom je aj naďalej Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) pred Enricom Masom (Movistar) so stratou 2:01 min.

Záverečný kilometer:

Výsledky 17. etapy  Vuelta a España 2022

Aktuality

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

04.05.2024 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu