Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pivot predstavil nový elektrobicykel Shuttle LT

Pivot tak skompletizoval trio elektrobicyklov z rady Shuttle.
Matúš Bušík
Pivot predstavil nový elektrobicykel Shuttle LT

Trailovvý originál Shuttle so 140 mm zdvihu, ľahký all-mountain Shuttle SL so zdvihom 132 mm a teraz nový enduro elektrobicykel Shuttle LT so zdvihom 160 mm.

Shuttle LT si svojou kombináciou geometrie, spracovania, sily, výdrže batérie, zdvihu a elegancie zaslúži svoju vlastnú kategóriu.

Za inšpiráciu pre Pivot Shuttle LT si dizajnéri zvolili enduro model Firebird. LT teda nie je len čistokrvným bicyklom určeným na zjazdy, ale je to univerzálny a veľmi výkonný e-bike.

Vlastný karbón Pivotu, doladenie jazdných vlastností továrenským tímom, DW-Link. Vybalansovaním týchto vlastností sa Shuttle LT stal e-bikom s pretekárskymi ambíciami, ale pritom zostal e-bikom, na ktorom bude radosť jazdiť každý deň.

Pri výrobe boli použité všetky technologické finesy. Štandard Super Boost 157 Plus a dôvtipné tvarovanie zadnej stavby zabezpečili, že jej dĺžka je presne taká, aby bike zostal ovládateľným. Do rámu sa bez problémov zmestí 29´ koleso so zjazdovým plášťom a jazdec nebude pätami šúchať zadnú stavbu.

Rovná sedlová trubka nijako nelimituje zasúvanie sedlovky, takže je možné používať aj tie najväčšie teleskopické sedlovky.

Pod hornou rámovou trubkou nájdete port pre pripevnenie boxu Pivot s náradím (Topeak Mini 16+ a 20). Porty pre tiché vedenie bowdenov sú elegantné a uľahčujú servis.

756 Wh batéria bola vyrobená priamo pre Pivot spoločnosťou Shimano. Konfiguráciu a zahustenie článkov v batérii si v Pivote navrhli sami. Spolu s motorom Shimano EP8 ponúka až 6 hodín plnohodnotného jazdenia.

Baterka bola strategicky umiestnená do spodnej trubky, čo najbližšie k stredu. Tento dizajn zjednodušuje výmenu batérie a prispieva k optimálnemu vybalansovaniu elektorbicykla.

Ďalším dôležitým prvkom bicykla je jeho odpruženie. DW-Link má 160 mm zdvihu a vertikálne umiestnený tlmič Fox Float X pre kompaktnejší dizajn a vyššiu tuhosť konštrukcie. To zabezpečuje skvelú efektivitu odpruženia.

Flip-Chip umožňuje jednoduchú zmenu geometrie – položenejšiu, s nižším stredom alebo vzpriamenejšiu s vyšším stredom.

Tlmič aj vidlicu vyladili pre Shuttle LT priamo vo Foxe. Vidlica Fox E-Tuned 38 170 mm so 44 mm offsetom sú z rady Performance pre špecifikáciu Ride a Factory pre špecifikáciu Team.

Fľaša sa vojde do všetkých veľkostí rámu. Každá veľkosť je špecificky spracovaná priamo pre modelového jazdca danej výšky, tak aby boli dosiahnuté správne konštrukčné tuhosti pre všetkých.

Ubrzdiť tento elektrobike nie je jednoduché a na starosti to dostali štvorpiestové brzdy Shimano XTR spoločne s kotúčmi Galfer. Vpredu je kotúč s priemerom 223 mm a vzadu 203 mm.

Kolesá sú eMTB DT Swiss HX1501 a plášte Maxxis Assegai 2,5´.

Zvyšok výbavy je réžii Shimana. Konkrétne kombinácia SLX/XT v špecifikácii Ride, respektíve XTR pri najvyššom modeli Team.

Shuttle LT je určite jeden z najostrejších e-bikeov na trhu. A po vytiahnutí z krabice je pripravený na všetko, či už jazdu v lese s kamarátmi alebo preteky EWS.

Cena:
Pivot Shuttle LT Ride SLX/XT 249.900,- (9.956 €)
Pivot Shuttle LT Team XTR 299.900,- (12.245 € prepočítané kurzom NBS k 2.9.2022)

Dovozcom bicyklov Pivot do Čiech, na Slovensko a do Poľska je spoločnosť www.protocycles.cz.

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu