Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Urob si z noci deň a zaži nepoznané

Už ste niekedy skúsili nočný výjazd na biku? Ak odpovedáte áno, viete čo to obnáša. Ak ste odpovedali nie, tak vám to jednoznačne odporúčame.
Biker
Urob si z noci deň a zaži nepoznané

Nočná jazda je plná nových dobrodružstiev, pretože aj na starých známych trailoch či lesných cestičkách je zrazu všetko iné. K tomu nočné zvuky lesa a o nové zážitky a adrenalín je postarané.

Čo však potrebujete k nočnému výjazdu? No určite dobrého spolujazdca, najlepšie niekoľko, jednak je to bezpečnejšie, ale hlavne zábavnejšie.

No a výkonné svetlo je tiež veľmi dôležité. Aké by teda malo mať svetlo základné parametre? V prvom rade dostatočný svetelný výkon, pre jazdu na ktorú sa chystáte.

Čím je predpokladaná rýchlosť vašej nočnej jazdy vyššia, tým vyšší by mal byť aj svetelný výkon vášho svetla. Druhým dôležitým parametrom je výdrž svietenia, ktorá by mala byť o niečo dlhšia, ako je predpokladaný čas vašej jazdy, aby ste neostali v lese potme.

BBB BLS Strike Duo 2000, najvýkonnejšie svetlo tohto radu.

Holandská firma BBB, patrí už k dlhoročným výrobcom svetiel pre rôzne druhy a disciplíny cyklistiky. Preto neopomína ani adrenalínových jazdcov, ktorí si chcú vyskúšať svoje jazdecké schopnosti aj v noci, alebo len zažiť niečo nové, nepoznané.

Najprv sa pozrieme na to prečo by práve svetlá BBB mali byť vo vašom hľadáčiku, ak sa rozhodnete pre nočné jazdenie. Ako sme už spomenuli, BBB má už viac ako 20 rokov vo svojej ponuke svetlá a tie pochádzajú priamo z ich vývojovej dielne, od inžinierov, ktorí sú sami aktívnymi až fanatickými cyklistami, takže vedia čo je dobré a čo poriadny biker potrebuje.

Svetlá majú pevné a odolné hliníkové telo, aby vám dlho vydržali, ale boli aj dostatočne chladené, počas ich maximálneho výkonu.

Čo sa týka svietenia, pri výrobe používame len kvalitné japonské LED diódy, ktoré poskytujú vysoký a konštantný svetelný výkon. LED-ky svoje svetlo vyžarujú cez leštené šošovkové sklo, aby bol ich lúč ostrejší, jasnejší a v požadovanom tvare.

Energia je dodávaná z vysoko kapacitných nabíjacích batérii od renomovaných dodávateľov ako LG a Panasonic.

Celý proces nabíjania a svietenia je riadený riadiacou jednotkou, ktorá zabezpečuje optimálny nabíjací proces a tým maximálnu životnosť batérie. Riadiaca jednotka sa stará i o regulovaný svetelný výkon, čo znamená, že svetlo počas svojej doby svietenia vyžaruje konštantné množstvo svetla, takže jeho výkon sa počas jazdy neznižuje.

Ak svetlo dospeje do bodu, že už nie je schopné emitovať rovnaké množstvo svetla, automaticky sa prepne do režimu blikania, aby ste neostali úplne po tme (čas blikania je závislý od modelu ale v priemere sú to 2h).

Pre lepšiu orientáciu a prácu s kapacitou batérie, je každé vysokovýkonné svetlo vybavené indikátorom stavu batérie, ktorý vás upozorní na kapacitu nižšiu ako 30%.

Strapfix je dodávaný s každým svetlom BBB.

Všetky svetlá BBB sú dodávané s uchytením StrapFix, ktoré je dostatočne pevné, odolné i pre najnáročnejšie jazdenie a tiež je univerzálne, takže ho upnete na akýkoľvek priemer či tvar riadidiel.

Pre tých ktorí preferujú umiestnenie svetla na prilbu, máme k dispozícii držiak na prilbu, HelmetMount BLS-70.

BBB aktuálne ponúka dva modelové rady výkonných predných svetiel. Prvým je kolekcia vysoko výkonných svetiel pod názvom StrikeDuo, ktorý napovedá, že tieto svetlá sú vybavené dvojicou LED diód pre maximálny svetelný výkon.

Jednotlivé modely nesú číselné označenie 2000 / 1600 / 1200, toto číslo zároveň udáva maximálny svetelný výkon jednotlivých svetiel v Lúmenoch.

Všetky ponúkajú až 7 režimov svietenia, cez extra silné, diaľkové, štandardné, tlmené, mestské, blikanie a denné blikanie.

BBB BLS StrikeDuo 1200.

Doba svietenia v najsilnejšom režime je od 1:45 po 2h až po maximálnu dobu pre režim blikania od 100 až do 200h. Dĺžka svetelného lúča je v rozpätí od 160 do 210m.

Pre jednoduchú obsluhu, majú tieto svetlá i pamäť posledného režimu svietenia, čo znamená, že ak svetlo zhasnete a opäť zapnete, tak sa rozsvieti presne v tom istom režime v akom ste ho zhasli.

Kolekciu týchto svetiel jednoznačne odporúčame pre rýchlu jazdu v teréne, ale i na cestu, kedy je maximálna viditeľnosť prioritou.

BBB BLS NanoStrike.

Druhá kolekcia svetiel nazvaná NanoStrike, už svojím názvom hovorí, že sa jedná o kompaktné svetlá, ale stále s dostatočným výkonom pre malé nočné dobrodružstvá.

Ideálne ak vaša rýchlosť nie je vysoká a terén nie je veľmi náročný, ale i ako druhé svetlo na prilbu pre náročné jazdenie, pretože hmotnosť týchto kompaktných svetiel je pre montáž na prilbu ideálna.

Tak isto ako v prvej kolekcii i tu sú modely označené číselne a udávajú maximálny výkon svetla v Lúmenoch – 600 a 400.

Po konštrukčnej i funkčnej stránke sú s kolekciou StrikeDuo takmer identické. Hliníkové telo, kvalitné japonské Led diódy, leštené šošovky, regulované nabíjanie i svietenie, indikátor stavu batérie, pamäť posledného režimu svietenia a upínanie StrapFix.

Počet režimov je 6, chýba režim tlmené svetlo. Ako už bolo spomenuté, ich veľkou výhodou je malý rozmer a nízka hmotnosť, keď to menšie má len 95gramov a rozmer 32x39x67mm. Svetelný výkon 400 a 600 Lúmenov je dostačujúci a aj doba svietenia od 1,5 do 75 hodín a dĺžka svetelného lúča 112 a 142 m nie sú na zahodenie.

Slabšie a ľahšie svetlo NanoStrike je ideálne na montáž na helmu.

Takže neváhajte a dajte sa zlákať novým dobrodružstvom, či už len pre nové zážitky, alebo možnosti ako sa vyhnúť vysokým teplotám počas dňa, alebo len pre nedostatok času na váš koníček.

Zaobstarajte si poriadne svetlo, plánujte, jazdite v skupine, nepreceňujte sa … a aspoň jedno rezervné „akékoľvek“ svetlo nie je nikdy na škodu. Tak a vidíme sa v noci!

Viac informácii o všetkých svetlách BBB nájdete na www.skprofibike.sk

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu