Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

WheelTop EDS OX 12 -rýchlostná bezdrôtová elektronická sada radenia len za 365 €

WheelTop EDS OX Series je bezdrôtová sada radenia a prehadzovačky určená pre horské bicykle v hodnote 365 €, ktorá je kompatibilná so všetkým, od 7-rýchlostných až po 12-rýchlostné kazety.
Matúš Bušík
WheelTop EDS OX 12 -rýchlostná bezdrôtová elektronická sada radenia len za 365 €

Prvýkrát sa objavila v roku 2019 a jej aktualizovaná verzia bola vystavená na Eurobike 2022 a je dostupná na trhu priamo od výrobcu WheelTop.

Zatiaľ čo v súčasnosti je určená len pre horské bicykle, značka uvádza, že neskôr by mohla byť k dispozícii aj radiaca sústava určená  pre cestné bicykle.

Čo musíte vedieť o WheelTop EDS OX

  • Plne bezdrôtová sada s vyberateľnou batériou
  • Kompatibilná s 11 a 12 – rýchlostnými kazetami od Shimano aj SRAM
  • V súčasnosti je k dispozícii jedno ploché radenie s potenciálom, že v budúcnosti bude ponúkané aj radenie pre cestné bicykle
  • WheelTop ponúka aj sadu kľúk s prevodníkom kompatibilnú s EDS OX
  • Sada by mala byť dostupná na stránke WheelTop za 365 €

WheelTop je etablovaný čínsky výrobca, ktorý sa zameriava predovšetkým na výrobu kľúk a ďalších komponentov. Značka bola založená v roku 1951 a dodáva komponenty veľkým značkám vrátane Giant, Trek, Rad Power a Accell Group.

WheelTop EDS OX Series zadná prehadzovačka

Zadná prehadzovačka WheelTop EDS série OX je založená na typickom usporiadaní šikmého rovnobežníka.

Je vyrobená zo zliatiny a jej povrch je potiahnutý eloxom. To prehadzovačke dodáva prémiový vzhľad.

Je kompatibilná s kazetami do veľkosti najväčšieho pastorku až 52 zubov.

V katalógu sa uvádza, že je kompatibilná s pohonmi 1×11 a 1×12.

Hovorca WheelTop však v rozhovore pre BikeRadar uviedol, že prehadzovačka bude fungovať s čímkoľvek od 7-rýchlostných až po 12-rýchlostné kazety. Je to preto, že firmvér pre systém možno upraviť tak, aby vyhovoval rozstupu akejkoľvek kazety.

Nie je však jasné, či tieto úpravy môže vykonať koncový užívateľ alebo ich musia vykonať vo WheelTop.

Klietka kladky je tiež vyrobená zo zliatiny.  Plastové 12 zubové (horné) a 14 zubové (spodné) vodiace kolieska sa otáčajú na cartridge ložiskách.

Spojka je umiestnená pod zliatinovým krytom. Toto je nastaviteľné a užívateľsky servisovateľné.

Na nastavenie dorazov slúžia skrutky na 3 mm imbus. Skrutky na nastavenie dorazov sú umiestnené na prednej strane spodného čapu. B-skrutka je tiež na 3 mm imbusový kľúč.

Značka v súčasnosti neplánuje vyvinúť prešmykač a tvrdí, že jej cieľová skupina bude mať skôr záujem o nastavenie 1xX.

WheelTop EDS OX radenie

Momentálne je k dispozícii ploché radenie, ktoré používa rozloženie dvoch tlačidiel a dá sa namontovať pod alebo nad riadidlá.

Tlačidlá sú veľmi príjemné na dotyk a materiál pripomína kov. Pri stlačení vydávajú uspokojivé cvakanie.

V rozhovore pre BikeRadar značka tvrdí, že môže vyvinúť radenie aj pre cestné a gravel bicykle ak po ňom bude dopyt.

WheelTop EDS OX batéria

Zadná prehadzovačka je napájaná lítium-iónovou batériou s kapacitou 800 mAh. Batéria je bezpečne uchytená pomocou robustnej zliatinovej spony. Napájanie je dodávané cez trojkolíkový plochý kontakt na vnútornej strane batérie.

Vo WheelTop tvrdia, že prehadzovačka má výdrž batérie „približne jeden týždeň jazdy“, aj keď to bude do značnej miery závisieť od vášho štýlu jazdy.

Batéria sa nabíja v samostatnom slote.

Kľuky a kazety

Spoločnosť WheelTop ponúka širokú škálu kľúk na svojej stránke.

K dispozícii je aj jedna 11-rýchlostná 11-40 zubová kazeta. Značka však tvrdí, že systém je kompatibilný so všetkými 11- a 12-rýchlostnými kazetami od SRAM alebo Shimano.

Kde je možné zakúpiť WheelTop EDS OX

Sada WheelTop EDS OX bola dostupná na stránkach WheelTop za 365 €. Vyzerá to však tak, že spoločnosť vypredala všetky svoje zásoby a na ich doplnenie si budeme musieť počkať.

Okrem priameho predaja pre spotrebiteľov sa značka tiež snaží dodávať sadu na kompletovanie bicyklov a usiluje sa o medzinárodnú distribúciu pre spotrebiteľov.

 

 

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu