Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový plášť Pirelli Scorpion Enduro M vyzerá podobne ako Maxxis Assegai

Má však nové vrstvenie a nová je aj zmes, ktorá zlepšuje kvalitu jazdy a je určená pre gravity disciplíny.
Matúš Bušík
Nový plášť Pirelli Scorpion Enduro M vyzerá podobne ako Maxxis Assegai

Spoločnosť Pirelli uviedla na trh vynovenú pneumatiku Scorpion M pre enduro a elektrické horské bicykle s novým dezénom, ktorý vyzerá veľmi podobne ako plášť Assegai od Maxxisu. Nová je aj použitá zmes, ktorá dostala názov Smartgrip a je určená predovšetkým na gravity disciplíny.

Rad plášťov Scorpion v súčasnosti zahŕňa tri rôzne dezény plášťa. Patria sem zmesi S (mäkký terén), R (určená pre zadný plášť) a M (zmiešaný terén).

Nová verzia plášťov zahŕňa viacero možností vo vrstvení plášťov. Pre disciplínu enduro máte na výber robustné vrstvenie HardWALL, ktoré vás lepšie chráni pred preseknutím plášťa alebo ľahký ProWall, ktorý je vhodnejší na ľahšie trate bez kameňov.

Nová zmes SmartGrip Gravity značky Pirelli je vytvorená z nových materiálov, ktoré sa lepšie prispôsobujú nerovnostiam na trati, znižujú vibrácie, zvyšujú priľnavosť k terénu a pohodlie. Novú zmes SmartGrip používajú aj v existujúcich plášťoch Scorpion Enduro S a E-MTB S.

Pirelli hovorí, že prepracovali rozloženie štupľov a profil dezénu M, pričom bloky sú vyššie a zosilnené, tak aby odolali záťaži a silám vznikajúcim pri agresívnejšej jazde.

Ľahší typ pneumatík Scorpion s označením ProWALL je vybavený ochranou bočnice, ktorá je posilnená vrstvou nylonu a navrhnutá tak, aby chránila pneumatiku pred prepichnutím a zlepšila ovládateľnosť. Pirelli predtým ponúkalo Scorpion len vo svojej ťažšej a odolnejšej verzii HardWALL.

V Pirelli tvrdia, že tieto aktualizácie urobili, aby umožnili širší rozsah použitia plášťov v kategórii enduro od dlhých výjazdov až po enduro preteky.

Pirelli naznačilo, že na budúcich podujatiach EWS a pretekoch Svetového pohára budú v ponuke ďalšie novinky.

Cena Pirelli Scorpion Enduro M začína na 74,90 € a závisí od zvoleného typu a veľkostí plášťov.

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu