Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Frog bikes – kvalitné a ľahké detské bicykle

Biker
Frog bikes – kvalitné a ľahké detské bicykle

Spoločnosť Frog Bikes založili manželia Jerry a Shelley Lawsonovci v roku 2013. Ich cieľom bolo vyrábať ľahké a kvalitné, cenovo dostupné detské bicykle. Bicykle a komponenty sú navrhované s veľkým dôrazom na detskú anatómiu v spolupráci s Brunelovou univerzitou v Londýne.

Zameriavajú sa na dôležité veci ako napríklad geometriu rámu, ľahko dosiahnuteľné brzdové páčky, kratšie kľuky, šírkou prispôsobené riadidlá. Tak isto je dôležité aby bicykle ponúkali aj priestor pre rast dieťaťa a to vďaka nastaviteľným brzdám a výškovo nastaviteľným predstavcom.

V portfóliu značky sú bicykle s veľkosťou kolies od 14 do 26“ s ľahkými hliníkovými rámami.

Frog 40 14“

Frog 40 First Pedal je ľahký, len 6,5 kg vážiaci bicykel určený pre deti vo veku 3 až 4 roky s minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 40 cm (meria sa od zeme po rozkrok). Ľahký a pevný hliníkový rám má kolesá veľkosti 14‘‘. Brzdové páčky TEKTRO s ľahkým chodom, umožňujú nastavenie ich vzdialenosti od riadidiel . Deti tak môžu brzdy z ľahkosťou bez problémov ovládať.

Patentované kľuky s Q-faktorom (optimálna vzdialenosť medzi pedálmi) zabezpečia jednoduché, ľahké a hlavne pohodlné pedálovanie so správnym základom po technickej stránke (žiadne vytáčanie kolien do strán či smerom dovnútra). Bicykel je dodávaný v siedmich farebných variantoch. K bicyklu sú dodávané odrazky a blatníky.

Frog 44 16“

Bicykel s ľahkým hliníkovým rámom s kolesami veľkosti 16“ Frog 44 First Pedal je určený pre deti vo veku 4 až 5 rokov. Minimálna dĺžka vnútornej nohy je 44 cm (meria sa od zeme po rozkrok). Detský bicykel je vybavený brzdami TEKTRO s ľahkým chodom, patentovanými kľukami s Q-faktorom a odrazkami s blatníkmi. Hmotnosť bicykla je menej ako 6,5 kg.

Frog 47 18“

Frog First Pedal 47 je tretí bicykel vo vylepšenom rade s ľahkým a pevným rámom, ktorý dieťaťu uľahčuje manipuláciu a manévrovanie. Bicykel bol navrhnutý tak, aby sa maximalizovala životnosť bicykla pri rastúcom dieťati. Ide o ideálny prvý pedálový bicykel pre 4 až 6-ročné deti s priemernou vnútornou dĺžkou nohy 47 cm.

Patentované kľuky zmenšujú vzdialenosť medzi pedálmi, zvyšujú efektivitu a komfort pre jednoduchšie šliapanie. S hmotnosťou len 6,75 kg. Je to jeden z najľahších 18” detských bicyklov na trhu. Súčasťou bicykla sú odrazky, blatník a zvonček.

Frog 53 20“

Frog 53 je ideálny viacúčelový  bicykel pre deti vo veku 5 až 8 rokov s priemernou vnútornou dĺžkou nohy 53 cm. Frog Bike bude rásť s vaším dieťaťom vďaka výškovo nastaviteľným riadidlám, ktoré je možné zdvihnúť alebo spustiť v rozsahu 40 mm a nastaveniu výšky sedadla  pomocou rýchloupínacieho mechanizmu.

Hybridné bicykle Frog sú ideálne na cesty, chodníky a tiež sú vhodné do lesa na lesné chodníky. Dodávajú sa s blatníkmi a možnosťou pripevnenia nosiča na rám na uľahčenie prepravy školských kníh alebo športových súprav.

Bicykel je vybavený 8-stupňovým radením FrogFitTechnology®, ktoré je špecifické pre mladých ľudí s krátkym zdvihom páky a ultraslickovou kabelážou. Samozrejmosťou sú patentované kľuky, ktoré zachovávajú nízky Q-Factor (vzdialenosť medzi pedálmi) pre jednoduchšie šliapanie.

Frog 62 24“

Frog 62 má ľahký hliníkový rám s  24“ kolesami, je určený pre deti vo veku cca 8 – 10 rokov s minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 62cm. Bicykel je dostupný vo dvoch verziách – jedna má pevnú vidlicu a ráfkové brzdy, druhá má vzduchovú vidlicu so zamykaním, reguláciou tlmenia a hydraulickými kotúčovými brzdami. Radenie Shimano je 9-rýchlostné.

Bicykel s pevnou vidlicou váži len 9,25 kg. Pre optimálne pedálovanie sú oba bicykle vybavené patentovanými kľukami s nízkym Q-faktorom. Bicykle sú dodávané s blatníkmi a odrazkami.

Frog 69, 72 26“

Juniorský bicykel s 26“ kolesami je dostupný vo dvoch veľkostiach – 69 a 72. Hybridný bicykel Frog 69 je určený pre deti vo veku 10 – 12 rokov s minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 69 cm. Horský bicykel Frog 69 (minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 69 cm ) je určený pre deti 10 – 12 rokov a Frog 72 (minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 72 cm ) pre deti od 13 rokov.

Riadidlá a výšku sedadla je možné nastavovať. Hybridný bicykel Frog 69 má pevnú vidlicu a ráfkové brzdy, horské bicykle Frog 69 a 72 sú vybavené vzduchovými odpruženými vidlicami s tlmením a zamykaním a hydraulickými kotúčovými brzdami. Bicykle sú dodávané so svetielkami, blatníkmi a zvončekmi.

 Značka Frog ponúka aj detské cestné bicykle s veľkosťami kolies 20, 24 a 26“.

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu