Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské bicykle

Test: Kellys Gate 90

Výzorom decentný a nenápadný bike s veľmi dobrou úrovňou výbavy je postavený na kvalitnom hliníkovom ráme.
Hodnotenie: 4/5
1 599
Biker
Test: Kellys Gate 90

Naše hodnotenie

Ak hľadáte športový hliníkový XC hardtail s funkčnou výbavou, tuhým rámom a dobrým pomerom cena/výkon, navyše od našej domácej značky, Gate 90 je ten správny adept.

+PLUSY

  • Tuhý rám so športovou geometriou
  • Výbava (SLX/XT)
  • Teleskopická sedlovka KS so 125 mm zdvihom

-MÍNUSY

  • Užšie riadidlá
  • Menej pohodlné gripy

Tento bike je určený pre tých, čo nemusia nutne jazdiť na karbóne s top výbavou, ale hľadajú svižný športový XC hardtail s funkčnou a spoľahlivou výbavou.

Na tomto XC stroji na nemusíte báť odjazdiť maratón alebo celodenný výjazd a nezaskočí vás ani prejazd miestnymi trailami.

Rám

Pri podrobnejšom pohľade nás zaujal pekne spracovaný hliníkový rám s dynamickým dizajnom a vydarenou XC geometriou.

M-ko má reach 433 mm, hlavový uhol 68˚, uhol sedlovej trubky 74˚ a rázvor 1 132 mm.

Rám má vnútorne vedenú kabeláž vrátane kabeláže diaľkovo ovládanej teleskopickej sedlovky. Plus je tiež zadná pevná oska (boost štandard), ktorá zvyšuje pevnosť zadnej časti rámu.

Komponenty

Kellys Gate 90 je najvyšší model v rade hliníkových XC hardtailov a tomu zodpovedá aj jeho výbava.

Vzduchová vidlica RockShox Recon Gold s diaľkovým zamykaním, dobre zladená kombinácia Shimano SLX radenia a XT prehadzovača nás nesklamala ani na výšľapoch a  radenie pod záťažou fungovalo rýchlo a presne.

12-rýchlostná kazeta Deore s 10 – 51 zubmi spolu s 34-zubovým prevodníkom na tuhých kľukách Shimano XT zaručujú veľký rozsah prevodov, takže ani strmšie kopce nám nerobili problémy.

V zjazdoch nás potešila teleskopická sedlovka KS so zdvihom 125 mm a rýchlosť nám pomohli krotiť hydraulické brzdy Deore so 180 mm kotúčom vpredu a 160 mm vzadu.

Jazda

Prednosťou tohto biku je jeho tuhý rám a tiahle výšľapy alebo prudšie stúpania sa dajú absolvovať s pomerne veľkou efektivitou. Do kopcov sa s ním dobre stúpa v sede aj postojačky. Keď máte v nohách energiu na rozdávanie, pri každom zášľape do pedálov cítite, ako bicykel ochotne zrýchľuje.

Posed je športový, no napriek tomu pohodlný a nízky kokpit s nízkou hlavovou trubkou rámu umocňujú športový charakter tohto bicykla.

Rám nám dal pocítiť svoju tuhosť aj v zjazdoch, takže sme museli rýchlosť prispôsobovať rozbitému alebo hrboľatému terénu. Na lesných tiahlych, vyjazdených trailoch bol rýchly a živý a dobre sa ovládal aj na tých zatočených.

Trocha nás limitovali len užšie riadidlá. Ak radi držíte gripy úplne na koncoch, vonkajšie hliníkové objímky vás pripravia o ďalší centimeter dĺžky z každej strany, pretože úchop je vďaka nim menej komfortný. Tento malý problém je však rýchlo riešiteľný a pôvodné gripy sa dajú nahradiť vami preferovaný typom.

K bicyklu boli dobre zvolené rýchle pneumatiky Schwalbe Smart Sam so šírkou 2,25“, ktoré kombinujú rýchle odvaľovanie a tiež dostatočný grip pri zábere alebo brzdení.

Špecifikácia

  • Rám: KELLYS Dynamic RRC 29
  • Vidlica: ROCK SHOX Recon GOLD RL, Boost, 100 mm
  • Pohon: Shimano Deore SLX/XT (1 x 12)
  • Kolesá: Shimano MT400-B, MT510-B/KLS Cartel Disc, plášte SCHWALBE Smart Sam Performance 29 × 2,25
  • Brzdy: Shimano Deore, 180/160 mm
  • Riadidlá/predstavec: KLS Advanced FlatBar, 720mm/KLS Advanced, 80 mm
  • Sedlovka: KS E20-I Remote Telescopic 30,9 mm, dĺžka 485 mm, zdvih 125 mm
  • Sedlo: fi´zi:k Taiga S-alloy rails
  • Hmotnosť: 13,14 kg (veľ. M, bez pedálov)
  • www.kellysbike.com

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu