Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Shimano predstavilo svoje prvé karbónové gravel kolesá

Kolesá s veľkosťou 700c majú 32 mm hlboký a 25 mm široký karbónový ráfik.
Biker
Shimano predstavilo svoje prvé karbónové gravel kolesá

Nové kolesá Shimano GRX WH-RX870-TL sú prvými karbónovým modelom Shimana s hĺbkou 32mm a šírkou 25mm, pričom sú kompatibilné s bezdušovým systémom.

Shimano tvrdí, že nové kolesá vážia 1 461 g (639 g pre predné a 822 g pre zadné) a momentálne sú dostupné len vo veľkosti 700c .

Spoločnosť Shimano uviedla na trh súpravu kolies popri limitovanej edícii radenia GRX Limited a ďalším rozšírením zostavy GRX o súpravu karbónových kolies opätovne potvrdzuje záväzok značky ku kategórii gravel.

Nie je to žiadne prekvapenie, vzhľadom na neustále rastúcu popularitu gravel bicyklov, zatiaľ čo konkurenti Shimano tiež uviedli na trh nové vlastné gravel kolesá, či už karbónové kolesá Campagnolo Levante alebo Zipp 101 XPLR od SRAM-u.

Karbónové kolesá na gravel

Nové kolesá dopĺňajú existujúce zliatinové gravel kolesá Shimana GRX WH-RX570-TL, ktoré sú dostupné vo veľkostiach kolies 700c alebo 650b.

Modelový názov kolies naznačuje, že sú súčasťou radu súprav GRX RX870 Di2 značky, hoci kolesá môžete, samozrejme, použiť s akoukoľvek 11- alebo 12-rýchlostnou súpravou Shimano na gravel alebo cestnú súpravu radenia.

Prečítajte si tiež

Vyznačuje sa hĺbkou ráfika 32 mm pre „rýchlejšie zrýchlenie a stúpanie, či už pri stabilných horských výstupoch alebo v nekonečne zvlnenom teréne,“ uvádza Shimano a tiež podotklo, že nový dizajn ráfika tiež umožňuje lepšiu kontrolu bicykla pri silnom bočnom vetre.

Ako by sa dalo očakávať, kolesá sú bezdušové a označené skratkou „TL“ (tubeless).

Široké ráfiky

Ráfik má 30 mm vonkajšiu a 25 mm vnútornú šírku ráfika, ktorá je podstatne širšia ako 21,6 mm (vnútorná) u zliatinového modelu GRX WH-RX570-TL.

Na nový model WH-RX870 sa môžu obuť gravel pneumatiky s rozmermi až 700 x 50 mm, pričom minimálny odporúčaný rozmer pneumatiky je 700 x 32 mm.

Kolesá sa budú predávať za 1 399 dolárov a údajne budú dostupné v USA od septembra.

Medzinárodná cena resp. cena pre Slovensko a dostupnosť bude potvrdená neskôr.

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu