Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Holanďanka Van Dijk prekonala svetový rekord v hodinovke, na dráhe išla priemernou rýchlosťou 49,254 km/h

Doterajší svetový rekord z minulého roku prekonala o 849 metrov a takmer vyrovnala rekord legendárneho Eddyho Merckxa z roku 1972.
Martin Sarvaš
Holanďanka Van Dijk prekonala svetový rekord v hodinovke, na dráhe išla priemernou rýchlosťou 49,254 km/h

35-ročná cyklistka Ellen van Dijk prekonala svetový rekord v hodinovke. Foto: Trek

Holandská cyklistka Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) sa zapísala do histórie cyklistických svetových rekordov po tom, ako prekonala rekord v hodinovej jazde na dráhe.

35-ročná cyklistka Ellen van Dijk išla na dráhe vo velodróme Velodrome Suisse vo švajčiarskom Grenchene 60 minút priemernou rýchlosťou 49,254 km/h.

Doterajší svetový rekord Britky Joscelin Lowden z minulého roku prekonala o 849 metrov.

Van Dijk takmer vyrovnala rekord legendárneho Eddyho Merckxa z roku 1972, ktorý vtedy prešiel za hodinu o 49,431km, čo je iba o 177 metrov viac.

„Som veľmi šťastná, že som prekonala rekord. Na začiatku som bola trochu nervózna, ale mala som to pod kontrolou, robila som, čo sme chceli. Ak by som sa cítila výborne, v druhej časti by som zrýchlila, ale namiesto toho som trochu spomalila,“ opísala Van Dijk.

„V 45. minúte som si si povedala, že musím zrýchliť. Myslela som, že zrýchľujem, ale reálne som spomaľovala. To znamenalo, že pre dnešok je to všetko.“

„Vedela som, že prvá polhodina bola okolo 81-82 kôl a bolo to pod tempom, ktoré som potrebovala zajazdiť. V závere sa všetko sa trochu rozmazalo a hlavne ku koncu som nejazdila tak rovno, ako som chcela. Bola som rada, keď som počula, že je koniec.“

„Celý tento projekt bol pre mňa taký úžasný. Ani som si nemohla priať väčšiu podporu od Treku. Bolo to naozaj to najlepšie, čo som kedy mala. Tiež som premýšľal o celom tíme počas jazdy – všetci do toho vložili toľko času a úsilia, že im musím dať všetko za všetku ich prácu a čas a všetko, čo do toho vložili,“ povedala Ellen van Dijk.

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Zavrieť reklamu