Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tomáš Slavík a Michaela Hájková vyhrali preteky 4X Protour World Series vo Fort Williame

Úradujúci majstri sveta vo fourcrosse Tomáš Slavík a Michaela Hájková potvrdili skvelú formu a ovládli úvodné fourcrossové preteky série 4X Protour World Series vo Fort Williame.
Martin Sarvaš
Tomáš Slavík a Michaela Hájková vyhrali preteky 4X Protour World Series vo Fort Williame

Tri roky bez pretekania vo Fort William bola večnosť, ale konečne sme sa dočkali a svetová spička zjazdu a fourcrossu zavítala opäť do Škótska, kde sa stretla na legendárnych tratiach v oboch disciplínach.

Tomáš Slavík bol po prvýkrát v sezóne 2022 oblečený v dúhovom drese majstra sveta a svojím výkonom ukázal, prečo je to práve on, kto ho oblieka. Zvíťazil vo všetkých svojich jazdách a získal tak prvé víťazstvo v sérii 4X Pro Tour a je tak aktuálne vedúcim jazdcom svetovej série.

„Do Škótska jazdím prakticky každý rok už od 2007 a musím povedať, že mi to tu chýbalo. Lokalít ako Fort William je naozaj málo, z ktorých by bola cítiť taká atmosféra! Je to absolútne legendárne miesto, kde je naozaj česť a radosť pretekať. Trate, okolie, diváci a atmosféra sú to najlepšie, čo nám môže nás šport ponúknuť!,“ opísal Tomáš Slavík.

„Tento rok sme po troch rokoch späť a musím povedať, že som sa fakt veľmi tešil. Zároveň to boli pre mňa prvé preteky v drese majstra sveta a rola favorita bola cítiť na každom rohu, čo nie je úplne jednoduchá pozícia, ale ja som si túto pozíciu doslova užíval, bavila ma trať, povrch a bolo to na mne vidieť.“

„Vyhral som všetky jazdy a vo finále som na to ešte pritlačil a uletel. Radosť je naozaj veľká! Vďaka českým fanúšikom, ktorí nás už viac ako 10 rokov jazdia podporovať do Fort Williamu a vytvorili tzv. „czech corner“ v predposlednej zákrute, ktorá patrí českým fanúšikom a sú sakramentsky počuť! Vďaka veľmi parto, ste super a ja sa teším už na ďalší rok. Avšak po Škótsku hneď nadväzuje druhý závod série vo Winterbergu v Nemecku, takže sa doma veľmi neohrejem,“ dodal Slavík.

Výsledky 4X Protour World Series, Fort William 2022

Aktuality

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Zavrieť reklamu