Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Arnaud Démare vyhral 13. etapu a potvrdil, že je najlepší šprintér na Gire

Pelotón dobehol únik tesne pred cieľom a v šprinte skončil za Démarom na druhom mieste Phil Bauhaus a tretí Mark Cavendish. Počas etapy odstúpil Romain Bardet, ktorý bol jedným z najväčším favoritom v celkovom hodnotení.
Martin Sarvaš
Arnaud Démare vyhral 13. etapu a potvrdil, že je najlepší šprintér na Gire

13. etapa Giro d’Italia 2022

 

  • Dĺžka: 150km
  • Prevýšenie: 1817 m
  • Čas: 3:18:16 hod
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 45,4 km/h

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) získal svoje tretie etapové víťazstvo na Giro d’Italia 2022. Pelotón dobehol štvoricu z úniku až tesne pred cieľom a v záverečnom šprinte skončil za najrýchlejším Démarom Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) a tretí skončil Mark Cavendish (QuickStep-AlphaVinyl).

„Bol to neuveriteľný deň. Vpredu [v úniku] naozaj dlho odolávali. Každý z tímu odviedol perfektnú prácu a dokonca prispel Attila [Valter],“ povedal Démare po etape.

„Jazdili sme naozaj tvrdo. Desať kilometrov pred koncom som začal uvažovať o šprinte, pretože sme už vedeli, že ich dostaneme. Bolo to strašné, ten náskok. 1,5 km do cieľa sme museli ísť naozaj rýchlo, bolo to veľmi ťažké.“

„Podarilo sa mi šprintovať tak silno, ako som len mohol. Bolo to kolektívne úsilie, výnimočné úsilie. Je to ako na Giro 2020, keď som sem prišiel a hovoril som si, že by bolo pekné vyhrať jednu etapu. Som naozaj šťastný.“

Z pretekov počas 13. etapy odstúpil pre žalúdočné problémy jeden z najväčších favoritov v celkovom hodnotení Romain Bardet (DSM), ktorý bol po predošlej etape na 4. mieste so stratou 14 sekúnd na lídra.

V celkovom poradí zostáva naďalej v čele už desiaty deň Juan Pedro López (Trek – Segafredo) a v bodovacej súťaži suverénne vedie Arnaud Démare so 117-bodovým náskokom pred Cavendishom.

Záver 13. etapy Giro d’Italia 2022:

Výsledky 13. etapy Giro d’Italia 2022

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu