Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Svetlá

Test: Svetlo BBB BLS-131 Strike

Hodnotenie: 4/5
60
Biker
Test: Svetlo BBB BLS-131 Strike

Malé kompaktné svetlo so zabudovanou batériou má v najvyššom móde celkom slušný 500-lúmenový výkon, ktorý na jazdu v menej náročnom teréne a po známych trailoch stačí.

Kužeľ svetla, ktorý pred seba hádže, však je relatívne úzky a koncentrovaný, a preto sa podľa nás hodí najmä na helmu, z ktorej svieti tam, kam sa práve pozeráte. Na tento účel nájdete v balení aj úchyt pasujúci do držiakov GoPro, ktoré tak či tak mnoho jazdcov na helme už má.

Ak však nie, budete si ho musieť dokúpiť. Okrem úchytu na helmu je tu aj objímka na rajdy, na ktoré sa dá namontovať zvrchu aj zospodu. Výdrž batérie v najvyššom móde je až dve a pol hodiny, čo stačí na väčšinu nočných výjazdov.

Okrem toho má ešte štyri ďalšie úrovne, pri ktorých výdrž batérie nabíjateľnej cez pribalený micro USB kábel rapídne narastá, plus jeden úplne tlmený 15-lúmenový, ktorý slúži na to, aby ste aspoň boli videní, keď už šťavy nezostáva veľa.

Na tento účel dokáže aj blikať. Nachádza sa tu aj indikátor batérie, ktorý v posledných 30 zostávajúcich minútach začne blikať. Cena je priaznivá, no ak si priplatíte 20 €, model BLS-132 vám ponúkne až dvojnásobný 1 000-lúmenový výkon.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu