Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Plášte

Test: Michelin Rock´R2 Enduro TS 27,5” Gum-X a Magi-X

Vynikajúce plášte na ostrú jazdu v náročnom teréne a priam dokonalé plášte do skalnatého prostredia všetkých typov. Buďte však pripravení platiť daň v podobe vysokého valivého odporu.
Hodnotenie: 4.5/5
103,50
Biker
Test: Michelin Rock´R2 Enduro TS 27,5” Gum-X a Magi-X

Dezén so vzorkou Rock´R, resp. Rock´R2 je v ponuke Michelinu už dlhší čas, teraz sa nám ale dostala do rúk ich najnovšia verzia s polozjazdovou enduro konštrukciou a v kombinácii zmesí Gum-X (48,59 €) určenej dozadu a Magi-X (55,- €)dopredu.

Šírka 2,35” znie pri moderných 2.6” plášťoch málo, no váha 1 050 g prezrádza, že tieto plášte si so sebou nosia poriadny balík technológie. Plášte pri inštalácii na pätky ráfov naskočili a zatesnili sa aj pomocou ručnej pumpy a bez tmelu, čo je vždy dobrý prvý test pre úspešné osadenie bez duše.

Veľkosť 2,35” na ráfoch s vnútornou šírkou 29 mm vytvorila relatívne oblý profil a skutočnú šírku presne zodpovedajúcu tej papierovej. Že ide o niečo špeciálne, je očividné hneď od začiatku.

Predná guma vydáva lepkavé zvuky už pri dotyku prstami a prvé lenivé zošliapnutia ďalej potvrdzujú, na čo sú plášte určené. Ak je váš bicykel slabší šprintér alebo maratónec, Rock´R2 s týmito zmesami mu v tomto smere rozhodne nepomôže.

Logicky sme sa tiež obávali, že vysoké štuple sa na tvrdom letnom podklade budú deformovať a v rýchlosti vratko uhýbať zo stopy. Prekvapením bol presný opak, dezén sa ani na udupanej hline nepoddáva, mäkká guma dezénu je perfektne zladená s tuhou bočnicou a dohromady vytvárajú príjemne utlmenú, stabilnú a menej dramatickú jazdu.

Čo sa týka konštrukcie, kvalita jazdy je prvotriedna a obavy z preseknutia nám ani neprišli na myseľ. Či už pri výšľapoch, alebo v zjazde, v suchom prachu aj na vlhkých koreňoch, tieto plášte a ich magická gumová zmes držia a držia. A keď už konečne pustia, dajú o tom vedieť vopred, žiadne podrazy sa počas testovania nekonali.

Ako naznačuje názov, plášte by mali excelovať hlavne v kamenistom teréne. V „rockgardenoch“, kde sme zvyknutí zaťať zuby a dúfať, sme si naozaj zrazu mohli chladnokrvne vyberať stopu. Bohato drážkované výbežky dezénu sa aj napriek štedrým tlakom 27 a 23 psi zahryzávajú do hladkých skalných stien a prichytávajú ostrých hrán kameňov.

Pre široký kanál medzi stredným a bočným radom štupľov treba plášte poriadne nakláňať, čo z nich robí nepriateľov neodhodlaných a nepozorných jazdcov. V skúsených rukách však priľnavosť, stabilita a odolnosť proti prerazeniu dodávala väčší nadhľad a istotou, neoceniteľné vlastnosti na pretekanie naslepo alebo na horské prechody v alpskom teréne.

Tieto plášte robia svojim menám Rock´R2 a Enduro naozaj česť. Ak však jazdíte v bikeparkoch, chodíte na pohodovejšie výlety alebo za terénom dochádzate po asfaltových úsekoch, tvrdšie zmesi a menej agresívnejšia vzorka sú určite nutnosťou.

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu