Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nový cestný elektrobicykel Wilier Filante Hybrid má najľahší e-bike systém pohonu na svete (detaily, špecifikácie, ceny)

Výmenou zadného kolesa sa dá premeniť na klasický bicykel bez motora. Ako e-bike váži 10,3kg, ako klasický bicykel 8,3 kg.
Martin Sarvaš

Wilier predstavil nový cestný elektrobicykel Filante Hybrid, o ktorom sa hovorí, že vám „pomôže ísť rýchlejšie a zároveň minimalizuje námahu“ a celkovo je na vyššej úrovni v porovnaní s ich súčasným cestným e-bikom Wilier Triestina Cento10 Hybrid.

Filante Hybrid má nový systém pohonu s názvom X20 od nemeckej spoločnosti Mahle a je umiestnený v zadnom náboji.

Wilier tvrdí, že X20 je najľahší pedálový asistenčný systém na svete, s uvádzanou hmotnosťou 3,5 kg pre celý systém, čo je o 100 g menej ako predchádzajúci motorový systém od Mahle X35.

Cieľom Filante Hybrid bolo vytvoriť elektrobicykel, na ktorom sa bude jazdec cítiť ako na tradičnom cestnom bicykli. Výrobca hovorí, že v tomto zmysle optimalizoval Filante Hybrid pre lepšiu aerodynamiku a nižšiu hmotnosť, pričom si ich nový e-bike zachováva podobnosť so pretekárskym cestným modelom Wilier Filante SLR .

Tieto dva modely (Hybrid a SLR) sa podobajú nielen vzhľadom, ale aj cenou. Cena Filante Hybrid sa začína na 9 400 € a siaha až po 12 500 € za najvyššiu verziu s SRAM Force Red.

Systém pohonu Mahle X20

Motory zadného náboja Mahle sa už objavili na elektrických cestných bicykloch Wilier, ako aj na Cannondale SuperSix EVO Neo 2 a Scott Addict eRIDE Premium. Toto je však prvý bicykel, ktorý sme videli s novým systémom X20.

Srdcom systému Mahle X20 je motor v zadnom náboji, ktorý údajne poskytuje krútiaci moment 60 Nm.

Zatiaľ čo mnoho elektrobicyklov používa motory namontované v stredovom zložeení, Wilier hovorí, že u cestného e-biku dáva väčší zmysel umiestneniee v zadnom náboji pre pocit, že jazdca tlačí motor zozadu.

Motor je kompatibilný s radením Shimano, SRAM a Campagnolo, zatiaľ čo predchádzajúca verzia systému Mahle bola kompatibilná iba so Shimanom.

Batéria a dojazd

Motor je poháňaný 250Wh batériou, ktorá je umiestnená v spodnej trubke rámu a nabíjací port pre batériu sa nachádza medzi spodnou a sedlovou trubkou rámu.

Batéria by mala poskytnúť energiu až na 100 km s prevýšením 1 000 m. Wilier tvrdí, že čoskoro bude pre Filante Hybrid k dispozícii aj externá batéria, ktorá poskytne ďalších 185 Wh energie.

Wilier hovorí, že nový systém pohonu pomôže vytvoriť „prirodzený zážitok zo šliapania a hladko dodávať výkon aj na strmých stúpaniach nad 10 percent“, čím pomôže vytvoriť pocit z jazdy, ktorý je bližšie tradičnému bicyklu.

Dá sa použiť aj ako klasický bicykel

Jedným z kľúčových detailov Filante Hybrid je, že zadné koleso s motorom Mahle X20 využíva pevnú osku a dá sa tak jednoducho vymeniť za štandardné koleso s pevnou oskou. Bicykel sa teda dá používať aj ako tradičný bicykel bez asistencie.

Motory zadného náboja sú zvyčajne namontované na svojom mieste pomocou matíc a skrutiek. Nový systém sa pripája k batérii automaticky cez vstavaný elektrický senzor, takže nie sú potrebné žiadne káble, ktoré by sa museli ručne pripájať alebo odpájať.

Wilier uvádza, že Filante Hybrid s radením Dura-Ace váži približne 10,3 kg, ale ak vymeníte zadné koleso za štandardné koleso, hmotnosť klesne na približne 8,3 kg.

Z rámu sa síce dá vybrať aj batéria, čím hmotnosť ešte klesne na okolo 8kg, ale Wilier to neodporúča, pretože je na to potrebné demontovať stredové zloženie a odpojiť batériu od pohonu.

Ceny a špecifikácie Filante Hybrid

Wilier Filante Hybrid je dostupný v šiestich rôznych špecifikáciách a šiestich veľkostiach, od XS po XXL.

Je k dispozícii iba s elektronickými súpravami radenia, buď Shimano Dura-Ace Di2, SRAM Red AXS, Shimano Ultegra Di2 alebo SRAM Force AXS.

  • Filante Hybrid s radením Dura-Ace Di2 R9270 a HY-SLR42KC karbónovými kolesami: €12,300
  • Filante Hybrid s radením SRAM Red AXS a HY-SLR42KC karbónovými kolesami:  €12,500
  • Filante Hybrid s radením Ultegra Di2 R8170 a HY-SLR42KC karbónovými kolesami:  €10,300
  • Filante Hybrid s radením Ultegra Di2 R8170 a HY-NDR28AC hliníkovými kolesami: €9,300
  • Filante Hybrid s radením SRAM Force AXS a HY-SLR42KC karbónovými kolesami:  €10,400
  • Filante Hybrid s radením SRAM Force AXS a HY-NDR28AC hliníkovými kolesami:  €9,400

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu