Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Slovenské bikrosárky boli na Európskom pohári vo Verone na pódiu až trikrát

Dominika Maniková pri svojej premiére v juniorskej kategórii dievčat obsadila v nedeľu 3. miesto, Kristína Madarasová v kategórii ženy 17+ v sobotu tretia, v nedeľu výsledok ešte vylepšila o jednu priečku.
Biker
Slovenské bikrosárky boli na Európskom pohári vo Verone na pódiu až trikrát

Slovenská reprezentácia BMX má za sebou prvú veľkú medzinárodnú previerku. Na úvodné dve kolá európskeho pohára do Verony odcestovala až 21 členná výprava mladých bikrosárov.  Bol to rekord v počte slovenských jazdcov na pretekoch európskeho pohára.

„Štartovali sme aj v kategórii junior a elite. A pri premiérovom predstavení v kategórii junioriek perfektne vyšiel štart Dominike Manikovej, ktorá sa umiestnila na 3. mieste,“ povedal tréner Peter Henčl.

„Škoda, že Sebastián Sulka sa zo zdravotných dôvodov musel z pretekov odhlásiť. Ostatní chlapci naplnili kritériá a postúpili z jázd v juniorskej kategórii. Celkovo tu štartovali jazdci z celého Slovenska – z CTM Bratislavy pod Henky Riders a za východ Liptov, ktorí sa tiež umiestnili vo finálových jazdách. V sedemročnej kategórii sa až na siedme miesto prebojoval Alexander Bulík a druhé miesto obsadila v nedeľu Michaela Palásthy,“ dodal Henčl

„Tento víkend hodnotím veľmi pozitívne. Prechod do vyššej kategórie býva vždy s otáznikom, tentokrát vyšlo aj pódium, takže so svojim výkonom som spokojná. Všetko vyšlo podľa plánov,“ vyjadrila spokojnosť s 3. miestom Dominika Maniková.

„Pretekám v kategórii ženy 17+ a v sobotu to vyšlo na tretie miesto, v nedeľu na druhé. Aj vzhľadom na počasie, v akom sme pretekali, to je dobré. Bolo veľmi chladno, pršalo, fúkalo, takže trápili sme sa aj s počasím aj so súperkami. S výkonom je teda spokojnosť, na úvod sezóny je to dobré., uvidíme, čo prinesie zvyšok sezóny. Videla som, na čom treba zapracovať, aby som na vrcholy sezóny bola stopercentne nachystaná,“ povedala po pretekoch Kristína Madarásová.

Ďalšie dve kolá Európskeho pohára BMX sú na programe 16.-18.4.2022 v belgickom Zolderi.

Tlačová správa – Slovenský zväz cyklistiky

Vanesa Petrovská vyhrala preteky Európskeho pohára v zjazde v Lošinji, Baránek skončil piaty

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu