Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Plášte

Test: Plášť Michelin Wild Rock’R Advanced Reinforced 27,5 x 2,35

Hodnotenie: 4/5
Biker
Test: Plášť Michelin Wild Rock’R Advanced Reinforced 27,5 x 2,35

Tento pretekársky enduro model gúm sa vyrába v dvoch zmesiach – v priľnavejšej Magi-X dopredu a v tvrdšej dvojzmesi Gum-X dozadu.

Vysoké štuple s početným drážkovaním sú určené do zmiešaných podmienok, no najviac doma sú v náročnom teréne plnom koreňov a kameňov, ktoré poddajná guma predného kolesa pekne obaľuje a neodstreľuje do strán.

Ani na hladšom tvrdom povrchu sa neodvaľujú zle, nevibrujú a plynulý je aj prechod zo stredového dezénu na bočné štuple. Ťažšia akcelerácia a stúpanie do kopca sú spôsobené primárne vyššou hmotnosťou 1 050 g.

Trakcie ponúkali v každej situácii dostatok, no ich hlavným esom je odolnosť proti prerazeniu či prerezaniu. Ak hľadáte plášť, ktorý vydrží týždennú dovolenku v Alpách, či žijete pre víkendové enduro preteky, môžu to byť tie správne gumy pre vás.

Ak ste sa však v popise nenašli, na bežné trailové jazdenie sú trochu príliš.

Aktuality

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu